Læsetid: 2 min.

K’nyt

19. februar 2002


Billetordning for unge nedlægges
*Efter meddelelsen om to af hovedstadens små scener må lukke, har Det Storkøbenhavnske Teaterfællesskab besluttet at nedlægge den såkaldte
‘T-ordning’, der blev etableret sidste år for at sikre unges adgang til teatrene, oplyser Foreningen af Små Teatre (FAST). Ifølge ARTE er der foreløbig i indeværende sæson blevet solgt 63.000 billetter inden for ordningen, dvs. en forøgelse på 3.000 procent i forhold til sidste sæson. Ordningen har fra starten været en torn i øjet på de store teatre, der har opfattet den som konkurrent. Det til trods opfordrer FAST nu den øvrige branche til at slutte op om et forsvar af ordningen, »der er en investering i fremtidens teaterpublikum.«

Jacob Riis i fokus
*Søndag aften i Panorama i Ribe havde Flash of Dream verdenspremiere. Dokumentar-filmen handler om den danske fotograf Jacob A. Riis, der ifølge Teodore Roosevelt var »Amerikas nyttigste borger« og ifølge Bill Clinton en af historiens vigtigste danskere. Ritzau oplyser, at der ved samme lejlighed blev stiftet en komité til udbredelse af kendskabet til den allerede berømmede fotograf, der satte fokus på social uretfærdighed i New York.

Josephine Baker om PH
*Bruun Rasmussen Bogauktioner i Havnen sælger den 25. februar fire breve fra Josephine Baker til PH’s søn, Simon Henningensen. Her skriver hun (oversat): »Kan du huske, da jeg spurgte om du kendte til en person, som havde din fars styrke og overbevisning på det politiske område, som har sine meningers mod og den rette avis bag sig. Det svarede du nej til, og jeg er helt enig. Man kan ikke bare sådan lige finde en Paul (sic!) Henningsen.«cc

Det afghanske Nationalmuseum genåbnes
*Nationalmuseet i Kabul er genåbnet, skriver Dagens Nyheter. Talibanerne lukkede museet i 1996 og mange af værkerne er i det mellemliggende tidsrum gået til grunde.

Fotograferede fanger i Sibirien
*Fotografen Christian Alsing har besøgt den lille fængselsby Mariinsk i det Sibirien, hvor en hårdt prøvet Dostovjevski en tid lang slog sine folder. Alsings dokumentariske fotografier, der »kunne være taget i nazisternes kz-lejre,« kan ses på Københavns Rådhus til 23. Februar.

Kunstnere blandt dyr
*»Det er sjældent, at vi benytter os af skitser, som regel står vi direkte over for dyret og arbejder, hvilket stiller store krav til koncentration og nærvær,« forklarer de ti frygtløse medlemmer af kunstnergruppen Zoorealisme i kor deres virke i Zoologisk Have. Indtil 17. marts kan deres værker beses i Palæfløjen, Stændertorvet 3 c, Rosklide.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her