Læsetid: 2 min.

K'NYT

16. februar 2002


Navne på Midtfyns Festival
*Efter boldklubben OB har overtaget styringen af Midtfyns Festival, er der kommet en mere managementagtig stil over festivalen. Profilen er rettet mod 15-35-årige. Foreløbígt er bl.a. Gabrielle, Marie Frank, Superheroes og Thomas Helmigs deltagelse blevet afsløret. Adspurgt af Ritzau oplyser festivalen, at de »ikke vil gå ind i en vurdering af, hvilke navne der er de største,« men lover at de kommende navne bliver »af samme høje kvalitet.«

Børn skal sikres kultur af høj kvalitet
*Fagligt Forum for Børnelkultur opfordrer i forlængelse af nedskæringerne på kulturområdet regeringen til »at give børnekultur høj prioritet i den samlende kulturpolitik« og »at sikre, at børn fortsat kan møde den professionelle kunst.« Argumentet lyder bl.a., »at det er vigtigt at sætte ind med kunst og kultur af høj kvalitet allerede i barndommen.«

Dansk forfatter på ’Halvbroren’
*Lars Saaby Christensen, har taget kontakt til norsk tv’s dramaafdeling, NRK Drama, angående en tv-serie-filmatisering af hans roman, Halvbroren, for hvilken han netop har modtaget Nordisk Råds Litteraturpris.
»Det kunne være interessant at få en manusforfatter fra Danmark, hvor de har mange gode folk,« siger Saabye Christensen ifølge Ritzau til Dagens Næringsliv. Han vil »ikke udelukke at det kan blive et nordisk samarbejde.«

Danseviser og militære signaler
*Dansk Folkemindesamling har åbnet en database, hvor man kan finde affotografering af 73 musikamatørers nodebøger og registrering af hver enkelt af de 10.000 melodier, som disse bøger rummer. Bøgerne indeholder fortrinsvis dansemusik, men også salmer, marcher, militære signaler mm. Ud over at kunne søge på titel, toneart, datering etc. kan man søge på rent musikalske kriterier.

Ny Grass-bog på dansk
*Günther Grass’ roman Im krebsgang udkommer i det tidlige efterår på dansk. Oversætter er Grass’ gode ven Per Øhrgaard.

Wynona debuterer
*De seneste par koncert-sæsoners meget roste danske band Wynona debuterer nu endelig med albummet Lost Hill. Pladen indeholder 11 sange med dæmpet country-inspireret rock og er indspillet i den svenske producer Lasse Englunds studie i Stockholm. Lost Hill udsendes tirsdag den 2. april af det nystartede Glorius Records og distribueres af Playground Music.paw

Willumsen om Herman Bang
*Dorrit Willumsen, der i 1997 modtog Nordisk Råds Litteraturpris for sin roman Bang – en roman om Herman, foredrager onsdag kl. 19 i Diamanten om Herman Bang.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her