Læsetid: 2 min.

K'NYT

9. februar 2002


Etiopisk kulturskat leveres tilbage
*200 muldyr og 15 elefanter måtte der til for at bære rovet, da briterne i 1868 plyndrede den etiopiske by Magdala. Først nu, 134 år senere, bliver den første lille bid af skatten returneret til etiopierne. Det drejer sig om en hellig trætavle, som i dag flyves til Addis Abeba. Etiopien kræver nu at få tilbageleveret tusindvis af kulturskatte, der uretmæssigt befinder sig rundt omkring i Europa. lm

Stadig støtte til Jysk Kunstakademi
*Brian Mikkelsen har undladt at skære i støtten på 0,8 mio. kr. til Det jyske Kunstakademi. »Jeg har besluttet mig for at give Det Jyske Kunstakademi en chance, fordi jeg ønsker at inddrage akademiet i mine samlede uddannelsespolitiske overvejelser.
I løbet af foråret vil jeg fremlægge et forslag om hele Kulturministeriets uddannelsesområde, og i arbejdet med det vil jeg genoverveje, hvor mange kunstakademier der er plads til, og i hvilket omfang staten skal medfinansiere dem,« meddeler kulturministeren. I Danmark er der yderligere to kunstakademier – i København og Odense. I Norge er der ligeledes tre og i Sverige fem.

International pris for neon æg
*14. februar kl. 19.30 overrækkes herboende amerikanske forfatter Thomas E. Kennedy det amerikanske (i Paris udgivne) tidsskrift Frank - An International Journal of Contemporary Writing & Art´s første Expatriate litteraturpris. Ved overrækkelsen på Chips galleri & café, Øster Farimagsgade 53, vil Kennedy læse op af sin nye roman
Beneath the neon egg, der foregår ved Sortedamssøen samt under Irmas høne.

Adgang på engelsk
*Access er engelsk for adgang og navn på en udstilling, der åbner i dag lørdag i Pakhuset i Nykøbing Sjælland. De ti deltagende kunstnere tæller såvel amerikanere som danskere.

Endnu et uundværligt museum
*Danmark skulle være det land i verden med flest museer per indbygger. Ikke desto mindre meddeles nu, at kræfter arbejder for at oprette et museum for den afdøde kunstner Herman Stilling på Assistens Kirkegård.

Kartoffel til Kramer
*»Danmarks allerstørste billedkunstner« (!) Per Kramer modtager 1. juni 2002 den Gyldne Kartoffel.

Sanser syv døre
*Brandts Klædefabriks sanseudstilling 2002 for børn og voksne kaldet »De syv døre« åbner mandag kl. 14.30.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu