Læsetid: 1 min.

Mugabe slår til igen

Zimbabwes oppositionsleder, Morgan Tsvangirai, blev i går sigtet for højforræderi
26. februar 2002

Lederen af Zimbabwes stør-ste oppositionsparti, Morgan Tsvangirai, blev i går formelt sigtet for højforræderi.
Tsvangirai anklages for at have planlagt at likvidere Zimbabwes præsident, Robert Mugabe.
Beskyldningerne bunder i en utydelig video af et påstået møde i London mellem Tsvangirai og repræsentanter for et canadisk ’politisk konsulentfirma’. På båndet skulle Tsvangirai ytre ønske om at »eliminere« Mugabe.
»Politiet ønskede at høre, hvad jeg havde at sige til anklagerne. Selvfølgelig nægtede jeg fuldstændig,« sagde Tsvangirai til Reuters.
Han risikerer dødsstraf eller livsvarigt fængsel, hvis han kendes skyldig. Selv siger han, at båndet er konstrueret i et forsøg på at sætte ham ud af spillet om præsidentposten, når zimbabwerne den 9.-10. marts går til valg.
Den påstand støttes af en uafhængig observatørgruppe, Mass Media Project of Zimbabwe, der siger, at et elektronisk ur på båndet ikke er blevet slettet og derfor afslører, at båndet er blevet voldsomt klippet, og der er endda byttet om på forløbet i optagelserne.
Sidste år blev et forsøg på at sigte Tsvangirai for højforræderi droppet, efter at retten dømte sigtelserne for stridende imod forfatningen. Dengang udtalte Tsvangirai i et interview med Information: »Det er en politisk retssag. Det er slet ikke noget, der bekymrer mig. Det viser bare, hvordan loven i dette land bliver brugt selektivt, og det viser, hvor paranoid og magtbegærlig Mugabe er. Det er, hvad der sker, når den samme person bliver siddende på magten for længe.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu