Læsetid: 2 min.

Thor P.’s aftale ikke dubiøs

Den daværende rengøringsdirektørs aftale med Farum Boldklub var enestående, men der var intet kritisabelt i den, siger ISS
15. februar 2002


Den daværende rengøringsdirektørs aftale med Farum Boldklub var
enestående, men der var intet kritisabelt i den, siger ISS

Finansminister Thor Pedersens (V) omstridte reklameaftale med Farum Boldklub var enestående. Aftalen, som Pedersen indgik i 1999 som direktør for Jydsk Rengøring, har tilsyneladende ikke fortilfælde i rengøringsselskabets historie.
Jydsk Rengøring betalte ifølge kontrakten klubben 450.000 kr. over tre år for at lade rengøringsselskabets navn og logo pryde nogle stolesæder og bander på Farum Stadion. Ellers har Jydsk Rengøring holdt sig fra sponsoraftaler – bortset fra småsponsorater som t-shirts til 8-10.000 kroner til en boldklub i Birkerød.
Jydsk Rengøring havde samtidig serviceaftaler med Farum Kommune, og den nuværende finansminister er derfor blevet mistænkt for – på linje med en række andre sponsorer – at have ydet borgmester Peter Brixtofte en vennetjeneste ved at skyde penge i boldklubben. En vennetjeneste som blev belønnet med lukrative forretninger med kommunen.
Thor Pedersen afviser, at der skulle være en sådan sammenhæng. Ifølge finansministerens informationschef, Carsten Mai-Jørgensen, så skyldtes Jydsk Rengørings reklameaftale med Farum Boldklub, at rengøringsselskabets hovedkvarter for vej- og parkservice samt renovering netop lå i Farum, hvor selskabet også havde entreprisen på stadion. Og så fik det smukke idrætsanlæg angiveligt den senere minister på andre tanker med hensyn til værdien af reklameaftaler, da han selv blev inviteret på besøg derude af Brixtofte.

Reklame for en afdød
Thor Pedersen forlod stillingen som direktør i Jydsk Rengøring i midten af oktober 2000. Forinden – i juni 2000 – var det blevet besluttet, at Jydsk Rengøring skulle fusionere med ISS.
Blandt de opgaver, som ISS overtog ved fusionen, var rengøring i Farum Park og Farum Arena samt driften af omkring 100 plejeboliger i Farum Kommune. ISS ønskede dog ikke at overtage sponsoraftalen med boldklubben.
Kort efter mistede ISS kontrakten med Farum Park og Arena. Og senere mistede firmaet også driften af en række børne- og fritidsinstitutioner, som ISS havde kontrakt på før fusionen med Jydsk Rengøring. Til gengæld betaler ISS stadig for, at stolene og banderne på Farum Stadion bærer Jydsk Rengørings navn og logo. Et selskab som ikke længere eksisterer.
ISS oplyste torsdag, at man intet kritisabelt eller unormalt fundet i samarbejdsaftalerne mellem Farum og Jydsk Rengøring.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu