Læsetid: 2 min.

web.hvad.hvor

1. februar 2002

(2. sektion)

www.kulturtidsskrifter.dk
*Foreningen af Danske Kulturtidsskrifter har fået sin egen hjemmeside, hvis vigtigste funktion er at vise, hvor mange tidsskrifter der lever deres eget helt hemmelige liv i små lukkede cirkler rundt omkring i landet. Det første, man støder på (heldigvis, for hvordan skulle man ellers nogensinde finde det?), er det fantastiske Acta Campalogica, der har til formål at udbrede kendskabet til klokken og klokkespillets historie, akustik og kultur. Og så går det ellers derudad med snesevis af publikationer, der handler om landbohistorie, litteratur, lingvistik, psykiatri, tegneserier, moderne dans og meget andet godt.

www.log-a.dk
*Til vore trofaste læsere i Århus kan vi nu afsløre (hvis de ikke vidste det i forvejen), at der findes en undergrund i byen. Den befinder sig efter sigende i en kælder i Mejlgade mindst én gang om måneden og skulle ellers være til at finde rundtomkring. Vi er faktisk nogle, der gennem længere tid har siddet herovre i hovedstaden og undret os over, om der skete noget i Århus (under-, mellem- eller overgrund, hvad som helst) – selv Odense har jo fået sit eget stolte tidsskrift,
Apparatur. Og ok, det har Århus så åbenbart også nu, selv om det er så beskedent og selvudslettende, at det kalder sig Bladet uden navn.

www.bbc.co.uk/radio3/sonnets/
index.shtml
*BBC’s kulturkanal, Radio 3, har flere skægge små ting på deres hjemmeside. Der er et lille leksikon fra A til Z over surrealismen, og så er der det her sonet-spil, hvor man kan forsøge sig (på fem forskellige niveauer) med at samle linjerne i en splittet Shakespeare-sonet. Level 1 er ikke så svær (i hvert fald skal Deres undertegnede ikke undlade at prale med, at opgaven blev løst i første forsøg) – senere bliver det virkelig for eksperter. Faktisk er det en fantastisk måde at nærlæse på og finde ud af, hvad det er, der faktisk står i de forrygende digtlinjer.

www.dcpoetry.com
*Den amerikanske regeringsby er måske ikke lige stedet, hvor man mest skulle forvente, at eksperimenterende poesi ville blomstre op. Alligevel påstås det her, at der findes en overset gruppe af digtere, som har dyrket netop dette, og hvem ved – i USA er poesi og politik ofte meget tættere knyttet, end de (for øjeblikket) er i Danmark. I hvert fald ligger der på denne hjemmeside tre antologier med folk, der har optrådt i byen, og den rummer adskillige interessante navne, hvoraf flere såmænd også har besøgt København.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her