Læsetid: 3 min.

Glæder I jer?

Deltagerne i de unges Melodi Grand Prix blev i går præsenteret – for en række dumme spørgsmål
1. marts 2002

Grand Prix
»Er I ikke lidt bange,« spørger Camilla Ottesen snedigt. Næ, det er de egentlig ikke, de fem drenge og piger som skal synge sangen »Du er den som jeg vil ha’« ved DR’s Melodi Grand Prix for unge. Men ja, de er da lidt spændte og jo, de blev da overraskede. Så får de et diplom hver, og otte fotografer rejser sig synkront og blitzer løs. Ned fra scenen. Næste.
Vi er i Lille Vega på Vesterbro. I Stauning Salen, bekendtgør messingbogstaverne på væggen. Klokken er lidt over 13, det er torsdag, og præsentationen af de ti finalister i Grand Prixet er lige gået i gang.
Forinden har Camilla Ottesen introduceret komikeren Gordon Kennedy og kokken Nikolaj Kirk som sine medværter ved den store grand prix aften, som sendes direkte i fjernsynet lørdag den 23. marts. Medværterne er, på samme vis som hun, klædt i hvidt tøj med stænk af maling. Skulle det være gået nogens næse forbi, så er den slags udsmykning oppe i tiden. I fineste babystil er Camilla Ottesens tøj f.eks. plettet med lyserød maling.
Der er derimod ikke så meget barnligt over de ti udvalgte grupper, som har travlt med at chit chatte og drikke gratis colaer ved de små borde. Fra den yngste knægt på otte til de ældste, som ser ud til at være 13-14 år, er der stylet tøj og lækkert hår. Hvis det altså ikke er skjult under en hip hop hue eller en kasket. Lavtaljerede bukser, stramme bluser, kæder om hofterne og så videre. Det mest barnlige er nok, at ingen af dem drikker øl eller ryger.

Alle er vindere
Efter præsentationen af de to medværter samt husorkestret Innocent Blood – kendt af målgruppen for musikken til filmen Kærlighed Ved Første Hik – foreslår Ottesen, at vi skal se lidt video. »Neeeeeeej,« stønner de unge. Vi skal nemlig se, hvordan de modtog beskeden om, at deres sang var blevet udvalgt.
»Arj, I lyver! Ja jaaa, I er så åndssvage,«, lyder en reaktion. En anden ringede straks til sin kammerat: »Ja, jeg sidder her i København og bliver interviewet af kamera og alt muligt pis,« lyder det.
Men alle er naturligvis begejstrede over at blive udvalgt blandt 2.000 indsendte bidrag. Det er dobbelt så mange som året før, og Gordon Kennedy føler sig da også forpligtet til at oplyse de unge om, at de alle er vindere. Deltagerne ved imidlertid udmærket, at den slags sejre er en relativ størrelse, for der er i sidste ende kun én gruppe, som vinder en pladekontrakt. Tre, som får lov at deltage i Det Nordiske Melodi Grand Prix sammen med norske og svenske grupper. Og fem, som kommer med på koncertturnéen »Åh Abe«.
Det lader dog ikke til at tynge de unge, som tager det hele i stiv arm, mens de venter på at betræde scenen. Her bliver omtrent halvdelen af deltagerne spurgt, om de er gode til at danse. Nærmest alle svarer ja til. Derpå bliver de spurgt, om de er rigtig gode, og det bliver også bekræftet. Sidste del af denne journalistiske tretrinsraket er en opfordring til at vise noget dans, men her takker alle nej. Undtagen to drenge i hip hop outfit, som besatte andenpladsen ved DM i hip hop sidste år. Desværre må publikum i det store hele nøjes med at iagttage drengenes flagrende arme, for de otte fotografer lige foran scenen har igen rejst sig for at skyde løs.

Okay at synge
På skift entrerer de ti grupper scenen for at blive præsenteret, svare på om de kan danse og andet i den dur:
»Og I glæder jer ikke, vel?«, spørger Camilla Ottesen en gruppe, inden hun følger op: »Har I overhovedet sommerfugle i maven eller noget?«
Så kommer den syvende gruppe på scenen, og her viser det sig, at sangerinden Linette slet ikke skal danse. Camilla Ottesen bliver dog ikke mundlam af den grund: »Du står bare og synger, det er sgu i orden,« konkluderer hun.
De unge deltagerne lader dog ikke til at lade sig påvirke af spørgsmålenes sværhedsgrad, selv ikke Morten, der spiller halvakustisk guitar og derfor er et oplagt offer for værternes vid:
»Så kan man kun høre halvdelen af den, eller hvad,« spørger Gordon Kennedy ham.
Svaret blæser i vinden indtil lørdag den 23. marts, hvor de unge Melodi Grand Prix kan ses på DR1.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her