Læsetid: 1 min.

Industristater skal for retten

6. marts 2002

Fem meter. Så lille er højdeforskellen mellem Stillehavets overflade og ø-riget Tuvalus højeste bakke. Fem meter er ikke meget i tider med global opvarmning: Om 50 år vil Tuvalu være opslugt af havet, viser en fremskrivning af udviklingen. Men de 11.000 øboer vil ikke uden videre acceptere den skæbne, og derfor annoncerer statsminister Koloa Talake, at man vil stille de ansvarlige for den truende oversvømmelse til regnskab. På et møde for Common-wealth-landene sagde han, at Tuvalu sammen med Maldiverne og Kiribati vil lægge sag an mod de lande, der udleder mest CO2.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her