Læsetid: 3 min.

Klar hjemmebanefordel

I Farum Park hedder kongen stadig Peter Brixtofte. Indvarslede hans holds sejr nye tider for Farum?
18. marts 2002

Fodbold
Der udbrød det, man i journalistterminologi kalder ’spontane jubelscener’ i Farum Park, da hjemmeholdets 195 centimeter høje og 96 kilo kødfulde guldforward, Poul Hübertz, i det 89. minut skånselsløst bankede bolden ind i netmaskerne bag Kolding FC’s forgæves sprællende målmand til facit 2-1.
I en ellers uretfærdig og modbydelig verden havde Farums rødgule 1. divisionsdrenge via slid og viljestyrke vist vejen ud af det bundløse helvede af svig, alkoholskader, menneskelig korrumpering og kommunal desavouering, som onde kræfter havde skudt kommunen i skoene i de forgangne måneder. Ved Hübertz’ sublime powergoal var samtlige 1.443 tilskuere sprunget impulsivt op fra de lækre, imiterede lædersæder med næverne knyttet mod himlen: Nu vender det! Farum er tilbage. Hurra- hurra.
Det er den slags øjeblikke, drømme er skabt af.
På en centralt placeret plads i V.I.P.-sektionen mellem grønsværen og Harald Nielsen Lounge sad byrådsmedlem Peter Brixtofte i cottoncoat med bælte, tørlagt og knugende et halstørklæde i Farums farver – omgivet af ligesindede og pengestærke, rødmossede herrer i halvtredserne, der i et væk skreg uhumskheder som »kraftidiot« og »store fjols« efter dommeren.
Selv om Brixtofte i sagens natur måtte have sine problemer at slås med og tilsyneladende var dybt optaget af kampen, besad han stadig dette larger than life overskud til at blinke, smile, vinke og nikke til selv de mest perifere klubhus- og kommunetyper, der måtte forsøge at fange hans opmærksomhed i en radius af 15 meter.
Under kampen forsøgte en ung journalist at forcere grænsen til V.I.P.-området for at få en kommentar fra Brixtofte. Den permanentede kvinde, der sørgede for at holde nysgerrige stangen, kiggede rådvildt op på bykongen, der resolut fangede hendes bedende blik: »To minutter!« råbte han, hvorefter ynglingen spænede op af betontrappen for at få sit solointerview.
Da en ung fotograf uden en lignende tilladelse trådte ind i den forbudte zone, greb en villig håndlanger i rulamsfrakke til korporligheder for at få ham væk, altimens en af byens erhvervsspidser fra rækken foran Brixtofte emsigt brølede op om, at det var »privat område. Væk med dig!«.

Realityshow
Lige på den anden side af mellemgangen i den fine afdeling sad Erik Fuchs – kørelæreren der blev valgt ind i Farum byråd for Venstre med 84 gode stemmer. Både han og konen var fløjet op, da hjemmeholdets Andreas Havlykke scorede til 1-1. Og Fuchs havde som en vaskeægte italiensk tifoso svinget sit Farum-halstørklæde som en lasso over hovedet af bare lykke.
Men der var flere borgmesterspirer på stadion; at træde ind i den trekvarttomme arena (tre tribuner og henved 8.557 imiterede lædersæder stod tomme) var som at være levende publikum til reality-showet Hvem vil være bykonge? Et par rækker foran Brixtofte sad Borgerlistens Paul Wachtell, der i starten af forrige uge sammen med resten af oppositionen skrev under på, at førnævnte Fuchs (i mangel af bedre) skulle være konstitueret skyggeborgmester under Brixtoftes ufrivillige suspension, men pludselig ville Wachtell selv være kalif, da Venstre og Brixtofte snedigt tilbød ham det. Ved 2-1-scoringen jublede han og vendte sig om og sendte Brixtofte et besynderligt, hengivent blik.
Lidt længere henne sad den konservative 1. viceborgmester, advokat Per Edrén, under en kasket påbroderet mantraet »serve love – serve all«, som man kunne lægge i, hvad man ville. Han forholdt sig roligt under hele kampen. Han så dog noget måbende ud i et minuts tid, da en gruppe Farum-tilhængere kvitterede for det gode resultat med at råbe »Pe-ter! – Pe-ter! – Pe-ter!«, hvorpå Brixtofte til deres jubel løb dem i møde – atter med halstørklædet højt hævet, som var det selve Danmarksmesterpokalen.
Nuvel, under langt ydmygere forhold vandt FREM 3-0 over bundholdet Skive. Små slag og små midler, jovist, men kig engang på tabellen:

Stillingen (30)
Køge15121232-1337
FREM161051 36-1535
Farum16952 33-2232
HFK S. (N)1593331-1930
B 1913 1693430-2430
Herfølge (N)1675424-1826
AC Horsens1665521-1623
Rds. Freja1665523-2023
Brønshøj1653825-3018
B 1909 (O)1653829-3918
FC Aarhus1545622-2617
Hvidovre 1636723-3215
Fredericia (O)1534819-2213
B 93 16331021-3712
Kolding IF (O)16311229-4510
Skive 16231119-399

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her