Læsetid: 1 min.

Klip

27. marts 2002

(2. sektion)

*Robert De Niro forsøger sig nu som festivalleder. Det sker i hans elskede fødeby, New York, hvor han i maj står i spidsen for en filmfestival på fire dage i byens Tribeca-kvarter. Festivalen skal udelukkende vise film, optaget i New York. De Niro ser begivenheden som et led i den tilbagevenden til normale tilstande, som Lower Manhattan gradvis oplever efter terrorangrebet d. 11. september.
En nyhed fra USA, der peger i retning af selvbesindelse, er nedgangen i sex- og voldsscener i tv-kanalernes bedste sendetid. Sexscener i prime time-tv er, ifølge en undersøgelse, faldet med 29 procent i antal de sidste to år. Voldsscener har de voldsramte amerikanere tilsyneladende sværere ved at undvære, for de er kun faldet med 17 procent.

*Oliver Stone har sat produktionstempoet gevaldigt ned, efter at han i 1995 fik fiasko med sin stort anlagte Nixon. Siden har han uden den store succes udsendt U-Turn og Any Given Sunday, og i øvrigt virket som producer.
Senest har Stone taget fri fra sine forberedelser til sin kæmpeproduktion om Alexander den Store for at spise en seks-timers middag på Cuba med Fidel Castro. De to herrer blev så gode venner, at Stone over tre dage kunne optage et omfattende interview med den cubanske leder. Det er blevet til en dokumentarfilm, som forventes udsendt til efteråret, enten på tv eller i biograferne,

*Norsk film er ikke sådan at kimse af. Ikke nok med, at Norge havde en film med i opløbet om en Oscar for bedste udenlandske film – nemlig den indtagende Elling. Norge stod ifølge det engelske filmtidsskrift Sight and Sound også for den bedste skandinaviske film ved dette års Berlin-festival. Det er Øyenstikker, en thriller af den talentfulde Marius Holst, der huskes for den fine film om en drengs opvækst i 1960’erne, Ti kniver i hjertet, efter en roman af Lars Saabye Christensen. Den kvindelige hovedrolle i Øyenstikker, der beskrives som »en formidabel dagslys-noir i skovterræn,« spilles af Maria Bonnevie.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her