Læsetid: 1 min.

KLIP

15. marts 2002

(2. sektion)

*Ulrich Thomsen kan fra i dag af ses i den engelsksprogede Balkan-historie The Zookeeper, en tjekkisk-engelsk-dansk-hollandsk produktion, der hidtil ikke har fået den store udbredelse. Men nu vises den i Gloria og Park. Thomsen spiller med vanlig professionalisme en ond og forhærdet partisanleder, der gør livet surt for titelpersonen, Sam Neills forbitrede dyrepasser, der stædigt forbliver i den zoologiske have i en forladt, krigshærget Balkan-by. Neills rolle skulle egentlig være spillet af Klaus Maria Brandauer, men han forlod produktionen efter en uge, og den solbrændte australier Neill trådte til med kort varsel, uden dog at være noget oplagt fund i den svære rolle. Den velmente filmbagatel er instrueret af Ralph Ziman, bedst kendt for Sydafrika-filmen Hearts and Minds. Engelske Gina McKee spiller kønt den kvindelige hovedrolle som et voldtægtsoffer, der forklæder sig som mand for at slippe for yderligere overgreb.

*Ole Bornedal kan tilsyneladende græde hele vejen til banken over de dårlige anmeldelser, hans Jeg er Dina har fået i den norske hovedstadspresse. Alt tyder på, at anmeldelsernes beklagelser over udvendig melodramatik kun har virket som en anbefaling. Filmen er nemlig blevet set af 50.000 nordmænd den første weekend, og dermed slår den alle tidligere rekorder for norske voksenfilm. Tilsvarende har dårlige anmeldelser ikke på nogen måde holdt det danske publikum væk fra Søren Faulis farce Polle Fiction, der fik hele 80.000 tilskuere sidste weekend. Især i provinsen går filmen godt.

*Will Smith spiller Muhammad Ali i Michael Manns nye stort anlagte, tretimersfilm om boksegeniet. Filmen, der har hele fem manuskriptforfattere, får først premiere herhjemme til efteråret. Den forsøger ikke at fortælle hele Alis livsløb, men koncentrerer sig om perioden 1964-74 og udvider billedet af Ali med en tidskildring i bredere forstand. Også Malcolm X, sangeren Sam Cooke, Martin Luther King, præsident Mobutu og Idi Amin ses som figurer i det samlede panorama over en bevæget periode. Foruden Will Smith medvirker bl. a. Jon Voight, Ron Silver og Jamie Fox.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her