Læsetid: 2 min.

KLIP

1. marts 2002

(2. sektion)

*Konsulent Mette Damgaard-Sørensen er blevet udnævnt til børnefilmkonsulent på spillefilmområdet, kunne Filminstituttets bestyrelse berette forleden. Mette Damgaard, der er redaktør på det mediepædagogiske tidsskrift Ekko, har læst film- og medievidenskab på Københavns Universitet, og hun var en af de redaktionelle kræfter bag og studievært på TV2’s nu hedengangne filmprogram Filmkanylen. Mette Damgaard-Sørensen afløser Thomas Danielsson på posten, og ifølge en pressemeddelelse glæder hun sig til at sætte sig i konsulentstolen:
»Jeg vil gå efter historier, der giver børn redskaber til at håndtere livet og samtidig viser filmmediets spændvidde både visuelt og i historievalget – fra det sødmefyldte til det sprælsk
anarkistiske eller kunstnerisk ambitiøse. Børn er åbne og nysgerrige, de fortjener forskelligartede film med humor, varme og galskab. Det vil også være vigtigt for mig at igangsætte gode ungdomsfilm. Puberteten er måske den mest turbulente tid i livet, og vi skal kunne tilbyde film, der tager de unge alvorligt, film som ligefremt fortæller om det første knald, den store forelskelse, livets gryende alvor og om styrken og sårbarheden, smilene og tårerne,« siger altså Mette Damgaard-Sørensen, som begynder i sit nye job den 1. april i år.

*Bacall Den 77-årige, amerikanske skuespillerinde, og tidligere fru Bogart, Lauren Bacall, er med til at drysse stjernestøv over årets Bodil-fest på søndag den 3. marts. Hun har nemlig lovet at tage turen fra optagelserne af Lars von Triers Dogville i Trollhättan i Sverige til København og overrække en Bodil til instruktøren af årets bedste danske film.

*Cinemateket Harvey Keitel er stjernen i denne måneds righoldige program i Cinemateket i København. Serien med denne alsidige karakterskuespiller omfatter 23 film, deriblandt højdepunkter i hans karriere som The Last Temptation of Christ, Thelma & Louise, Håndlangerne og de to charmerende Paul Auster-Wayne Wang-film Smoke og Blue in the Face. Ellers står menuen på spionfilm, Oscar Wilde og film udvalgt af Ole Bornedal, bl.a. La Strada, 1900, Terminator og Mary Poppins . Anledningen er, at Bornedal snart er biografaktuel med Jeg er Dina.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her