Læsetid: 1 min.

K'NYT

30. marts 2002


Kunstnerisk pengemaskine
*Guggenheim Museum i Bilbao, der har fået sin dramatiske arkitektur af den amerikanske arkitekt Frank Gehry, er blevet en guldgrube for den nordspanske by. Henved en mio. besøgte det i 2001 trods faldet i turisme efter 11. september, skriver The Art News Paper. 48 procent af de besøgende var turister fra fortrinsvis Frankrig, USA, England, Tyskland og Italien. Museet har tjent 147 mio. dollar ind til byen i 2001, hvilket svarer til godt en mia. kr. En kunstens pengemaskine. lb

Kolossalt bibliotek i Alexandria
*Den 23. april indvies et gigantisk bibliotek i den egyptiske storby Alexandria. Bibliotecha Alexandrina, der er tegnet af det norske arkitektfirma Snøhetta, har været under opførelse i 12 år og koster 1,9 mia. kr. En række stater, deriblandt Irak, Norge, Japan og Tyskland, har støttet projektet. Det 13 etager høje bibliotek har 600 ansatte og et gulvareal på 85.000 kvadratmeter. For øjeblikket rummer biblioteket 250.000 titler og har som målsætning otte mio. bøger, hvoraf en million skal være tilgængelige for lånerne. Jazzmusikeren Palle Mikkelborg har komponeret kantaten To read is to dream, som han selv ledsaget af koret Ars Nova og en række instrumentalister vil fremføre til indvielsen.

Plade-Klassikerens sidste plade
*I dag, lørdag, kl. 17.30 drejer en lille institution inden for dansk pladehandel med klassisk musik, Plade-Klassikeren på H.C. Ørstedsvej, nøglen om. Butikken har kompetent vejledt og solgt siden 30. juni 1985. Indehaveren Anders Winther beskriver Anders Winther som en forhandler med »stor viden inden for sit felt«, »en kendt og elsket/hadet mand i branchen.« Det komplette dødsbo kan beses på www.plade-klassikeren.dk.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her