Læsetid: 2 min.

K’nyt

6. marts 2002


Kunstnere i optog mod ministeriet
*Danske komponister og sangskrivere opfordrer kunstnere inden for alle kunstarter til at gå i demonstration mod den såkaldte Del og Hersk-strategi, der rammer kulturlivet som konsekvens af regeringens besparelser på kulturområdet. Formand for Dansk Jazz, Beat og Folkemusik Autorer, Arne Würgler pointerer: »Det er netop potentielle vækstområder og store eksporterhverv, som den borgerlige regering er i færd med at ødelægge.« Optoget afgår onsdag 20. marts kl. 11 fra Kongens Nytorv med retning mod Kulturministeriet. Kravet lyder, at besparelserne på kulturområdet droppes.

Brian Ferry på Jelling festival
*Brian Ferry, der for 30 år siden dannede Roxy Music med navnebroder Eno, spiller på Årets Jelling Musikfestival lørdag 25. maj. De kalder ham: ’hovednavn’.

Port til Norden
*Vinderen af MediaCamp 2002 blev Carl Bro Gruppen. Konkurrencens opgave var en visualisering og udvikling af et koncept for »Gateway North – Femerforbindelsens landfæste«, en port, der mentalt og fysisk vil forberede besøgende på ankomsten til norden. Til orientering bør nævnes, at en række private investorers interesse i anlæggelsen af en forbindelse mellem Femern og Rødby for øjeblikkes vurderes.

Støtte til Triers benspænd
*Euromagis, Europarådets organ for filmstøtte, har besluttet at støtte Jørgen Leth og Lars von Triers samarbejde om genindspilningen af Leths kortfilm fra 1967, Det perfekte menneske. Projektet skal, så vidt forstås, dels udmønte sig i fem korte genindspilninger kaldet De fem benspænd refererende til fem regelsæt, som Trier har påfundet og Leth fopligtet sig til at respektere. Dels i en dokumentarfilm om hele projektet. Yderligere støttes Anders Østergaards dokumentarfilm om Tintins far, Hergé og hans univers, med 1,3 mio. kr.

Alfabet mindes Halfdan Rasmussen
*I anledning af Halfdan Ramussens nylige bortgang bringer Alfabet i aften kl. 20 på P2 et mindeprogram.

‘Tango nuevo’ efter Piazzolla
*Vinder af andenprisen i konkurrencen The International Astor Piazzolla Award, den finsk-danske trio Tango Fatale udgav i 2001 deres debutalbum. Nu – et år senere – spiller de i aften kl. 20 på Borup Højskole, Frederiksholmskanal 24. Og her vil de netop spille Piazzolla, »men totalt omarrangeret af komponisten Erik Uddunge.«

Hjemmeføderen
*I Nina Davidsens anmeldelse af Nikoline Werdeline i gårsdagens avis indsneg sig en fejl. Stykkets ’Morten’ blev karakteriseret som ’hjemmeføding’, der skulle have stået ’hjemmeføderen’.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu