Læsetid: 1 min.

K'NYT

16. marts 2002


Brunch i revolutionens navn
*I morgen søndag og næste søndag kl. 11–14 byder Frederiks Bastion på Birgitte Bruuns fortolkninger af Berthold Brechts sange suppleret med »lækker hjemmelavet brunch med brød og boller, marmelade, ost små omeletter, kyllingepaté, pandekager m/laks, chokoladecroissanter og frugt samt kaffe og te til en pris à 125 kroner.«

Centraliseret kulturstøtte
*Det Danske Kulturinstituts generalsekretær, Finn Andersen, ser gerne, at Kulturministeriets centralisering af kulturstøtten også antager fysisk form: »Af hensyn til brugerne håber jeg, at man finder en passende bygning, hvor det hele samles.« Han påpeger overfor ritzau, at Danmark har en usædvanlig struktur sammenlignet med andre lande, hvor man typisk har et institut, der dækker hele kulturen.

Bent Petersen hædret 25 år efter
*Bent Petersen, der i 1976 var med til at starte kunsttidsskriftet North, der bl.a. fik MoMA (NYC) som abonnent, har modtaget Danske Kunstkritikeres Pris 2001 på 30.000 kr. Ved overrækkelsen forklarede Gertrud Sutton Købke, hvorledes Petersen var med til at promovere dansk kunst efter cobra: »Hvordan bliver en kunstner bemærket i Danmark? Det gør han ved at have succes i udlandet. Altså måtte de sørge for, at de unge fik mulighed for at blive kendt ude. North blev sagen.«

Bournonville i fire omgange
*Det Kgl. Teater byder ifølge
ritzau i sæsonen 2002/2003 på fire forestillinger af August Bournonville. Udover gensyn med Et folkesagn og Konservatoriet kan man opleve Napoli og koreografen Tim Rushtons moderne fortolkning af samme ballet, Napoli - den nye by. Man kan også se John Barons version af Homers Odyseen, en helaftensballet, Manon, koreograferet af Kenneth Mcmillan, opsætninger af koreograferne William For-sythe, Jacopo Godanis og Jean-Christophe Maillot m.m.

Åbne døre i Stor-Århus
*Lørdag og søndag afholdes arrangementet ’Åbne Døre’, hvor kunstnere og kunsthåndværkere åbner deres værksteder for pu-blikum. Her kan man se værkerne og kunstnerne bag. Det er femte gang arrangementet løber af stablen og foregår i år i Stor-Århus (www.AabneDoere.dk).

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu