Læsetid: 2 min.

K'NYT

14. marts 2002


Pas På Musikken
*Alle musikere opfordres til at møde op på Nytorv i dag kl. 14. Her vil musiklivet under overskriften ’Pas På Musikken’ samles i fælles protest »imod besparelserne på musikken og alskens beskyldninger om fedtlag.« Efter indledende manøvrer begiver de deltagende sig mod Kulturministeriet, inklusiv Kulturministeren.

Bygherrerådgiver til skuespilshus
*Kulturministeriet har udpeget det rådgivende ingeniørfirma Moe & Brødsgaard i samarbejde med Erik Møllers Tegnestue som bygherrerådgiver for Det Kgl. Teaters nye skuespilshus på Kvæsthusbroen. Budgettet er knap 750 mio. kr. og huset forventes færdigt i 2006 eller 2007.

Nørregård-Nielsen hædres
*22. marts bliver Hans Edvard Nørregård-Nielsen æresmedlem af det Kgl. Akademi for Skønne Kunster ved Akademiets Stiftelsesfest på Charlottenborg Slot. Ved samme lejliged overrækkes yderligere medaljer til følgende: C.F. Hansen Medaillen: Hanne Kjærholm og Grethe Meyer. Thorvaldsens Medaillen: Kirsten Ortved. Eckersberg Medaillen: Stig L. Andersson, Søren Robert Lund, Øivind Nygård, Finn Reinbothe, Viera Collaro og Nils Erik Gjerdevik. Thorvald Bindesbøll Medaljen: Peter Bramsen, Peter Johansen og Niels Borch Jensen. N.L. Høyen Medaljen: Bodil Kaalund, Henrik Sten Møller og Carsten Thau.

Børnebogspris 2001
*»Pierre Anthon gik ud af skolen den dag han fandt ud af, at det ikke var værd at gøre noget når intet alligevel betød noget«. Sådan starter Janne Tellers ungdomsroman Intet (Dansklærerforeningen 2000), som i dag får overrakt Kulturministeriets Børnebogspris 2001 (på 30.000 kr.) af kulturmininister Brian Mikkelsen. Romanen stiller store eksistentielle spørgsmål om livets mening og er med sin helt usædvanlige, rytmiske og stilbevidste sprogføring et forrygende værk, som drilsk, gribende og makabert beskriver en række børns forsøg på at bevise for sig selv og andre, at der findes betydningsfulde ting i tilværelsen.
H.M.S.

Ph.d. om 90’ernes iscenesatte handlingsværk
*I dag kl. 13 - 16 i Det Kgl. Danske Akademis Festsal, Kongens Nytorv 1, forsvarer Billedkunstner, cand.phil. i kunstteori Susan Hinnum sin ph.d.-afhandling, ’Kampen om virkeligheden’.

Krig, kedsomhed og Jesus til debat
*I forbindelse med Hotel Pro Formas aktuelle ud- og forestilling »jesus_c_odd_size« i Nikolaj Udstillingsbygning, Nikolaj Plads 10, Kbh, afholdes i dag kl. 18- 19 debatarrangementet ’Krig eller kedsomhed?’ med cand. theol.’erne Camilla Sløk og Iben Tranholm. Lørdag kl. 14-16.30 er der paneldebat om spørsmålet ’Hvem forestiller Jesus?’ Deltagere: Eyolf Østrem, Henrik B. Andersen, præst Niels V. Grunnet, Henrik Wivel og Lars Qvortrup.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu