Læsetid: 2 min.

K’nyt

13. marts 2002


Roskilde Festival 2001 verdens sikreste
*Leif Skov, der netop har forladt posten som leder af Roskilde Festival, lovede efter dødsulykken i 2000 at arrangere den sikreste festival i verden. Ifølge Rock Safety Survey 2001, foretaget af Crowd Management Strategies i Chicago, mere end opfyldte festivalen sine løfter som den »uden tvivl bedst planlagte og drevne rockbegivenhed i verden« i 2001. Det år omkom mindst 52 mennesker ved rockkoncerter og festivaler på verdensplan.ritzau

Bille August debuterer igen
*På en nys offenliggjort liste over Det Kongelige Teaters forestillinger i den kommende sæson finder man ifølge ritzau en uropførelse af Lars Noréns skuespil Detaljer instrueret af
filminstruktøren og nu debutanten Bille August. Yderligere kan nævnes Leif Panduros drama Farvel Thomas, Shakespeares Hamlet med Jens Albinus i hoverollen som den danske prins, Anton Tjekhovs Onkel Vanja, Arthur Millers Alle mine Sønner, Friedrich Schillers Kabale og Kærlighed og Holbergs Den Stundesløse.

Bagatelforfattere anråber Mikkelsen
*I går modtog Kulturminister Brian Mikkelsen et protestbrev fra de såkaldte bagatelforfattere, hvori de opponerer mod ’en bagatelgrænse’ på 5.000 kr., der indebærer, at alle forfattere, som modtager bibliotekspenge under denne grænse, fremover vil få beløbet inddraget, trods bøgerne stadig udlånes gratis: »Den indsats, vi har ydet ved at skrive, illustrere eller fotografere til en bog, synes vi ikke gør sig mindre fortjent til bibliotekspenge end den indsats, man yder som ’rigtig forfatter’. For flertallet af os er virkeligheden jo den, at vi aldrig kommer til at kunne leve af at skrive bøger. Vi ernærer os af andet arbejde, for det er vi nødt til.«

Vellykkede klassikere
*Staffan Valdemar Holm, der blev Dramatens næste chef, har haft stor succes med sin opsætning af Shakespeares Helligtrekongers Aften i Berlin. Deutsches Theaters premierepublikum kvitterede med uendelige applauser, og Dagens Nyheters anmelder, Leif Zern, mente, at Bente Lykke Møller aldrig havde præsteret så god en scenografi. I Stockholm gør Katrine Wiedemann på Dramatens studio-scene, Elverket, gevaldig lykke med en Romeo og Julie, der blander svimlende nycirkus (Cirkus Cirkör ved Tilde Björfors) med svimlende poesi. Man ser teaterfremtiden i møde med fortrøstning i Stockholm, der også har fået ny chef på Stadsteatern, Benny Frediksson. cc

Rundt om Thomas Tranströmer
*Ugens forfatter i ’Alfabet’, der sendes på P2 mellem kl. 20 - 23 i aften, er Katrine Marie Guldager. Kl. 22 rettes fokus mod Thomas Tranströmer, som bl.a. selv vil læse op af sine digte.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her