Læsetid: 1 min.

Morten Piils indsats for dansk film fejret

4. marts 2002

Informations filmredaktør, Morten Piil, var for en gangs skyld den, der blev vurderet, da filmfolket i aftes uddelte Bodilpriser. Vurderingen faldt ud til Piils fordel. Han modtog en særlig Bodil for sit kritisk-kærlige engagement i dansk film, som det udmønter sig hver uge i denne avis og senest i murstensværket Danske Filmskuespillere.
En række af disse og deres instruktører var i går på scenen for at modtage statuetter. Således fik Jens Okking en Bodil for bedste hovedrolle efter sin indsats i At klappe med en hånd. Samme film sikrede Susanne Juhasz lidt til kaminhylden for bedste kvindelige birolle. Prisen for bedste mandlige birolle tilfaldt Tommy Kenter for Fukssvansen. Mens Stine Stengade, ifølge priskomiteen, spillede bedste kvindelige hovedrolle. Det gjorde hun i den Ole Christian Madsen-instruerede En Kærlighedshistorie, som blev Årets Bedste Danske Film.
Der blev ikke givet nogen pris for årets mest overvurderede film, så Ringenes Herre blev kåret som årets bedste amerikanske film, mens bedste ikke-amerikanske film var svenske Roy Anderssons Sange fra anden sal.
Morten Piils kollega, Peter Schepelern, fik også en Bodil for sit pionerværk, 100 års dansk film.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu