Læsetid: 2 min.

Pressekort

1. marts 2002


(2. sektion)

*De store bladhuse, Politikens Hus og Berlingske Officins regnskab for 2001 er gjort op. Selv om Politiken for få år siden nærmest var afskrevet som vægtig spiller i dansk dagspresse, er bladkoncernen, i dag, ifølge Børsen den bedste forretning af de to. Politikens Hus endte med en indtjening i absolutte tal på 52 mio. kr. før skat modsvarende kun en million kr. for Berlingske Officin til trods for dobbelt så stor omsætning.
Til gengæld har Berlingske Tidende haft større vækst i oplagstallet end Politiken, hvis overtagelse af Aktuelts abonnementsdatabase kun gav et kortsigtet afkast. Sandsynligvis kun få tusinde af Aktuelts tidligere abonnenter forlængede deres abonnement, efter 17.000 havde sagt ja til at ersatte deres igangværende abonnement på Aktuelt med Politiken.Børsen

*iTV er et ordspil, et ordspil man ifølge DR skal vænne sig til, for det er fremtiden. iTV er interaktiv nyhedsformidling, hvor tv-mediet smelter sammen med internettet og tekst-tv, der sætter seeren i stand til med fjernbetjeningen at søge uddybende og supplerende information, samtidigt (bemærk dette nøgleord) med, at man ser tv-nyheder. iTV kan modtgaes på digital-TV. Spørger man DR hvornår, lyder svaret »måske allerede i år«.

*Skandaler I 1850’erne fangede Grevinde Danner pressens og læsernes opmæksommhed. I 1890’erne var det ’Den katolske skandale’. I 1909 formulerede Henrik Cavling, der introducerede interviewet og reportagen i dansk presse, ’aktionsjounalistikken', hvor avisen »griber ind paa alle af livets områder«. I en ny udgivelse Danske Avistekster 1840-1920 (162 sider, 200 kr., Odense Universitetsforlag) kan man læse videre om de historiske skandaler. Rationalet bag bogen er bl.a. at bryde med forestillingen, »at journalistikken i en ikke nærmere bestemt fortid var mere lødig og saglig«.

*Hækkenfeldt er navnet på et nyt portræt-program på DR2. Vært Jens Blauenfeldt opsøger kendte personligheder, der er »irriterende, har humor eller noget på hjerte.« Programmet, der sendes første gang den 4. marts kl. 22.30 og lanceres som provokerende og overrumplende, lægger ud med et portræt af Brian Mikkelsen og efterfølges af bl.a. Lotte Heise, Richard Ragnvald og ’Ålen’.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her