Læsetid: 1 min.

Rustent barberblad

Marianne Faithfull: Kissin Time (Hut/Virgin)
22. marts 2002

(2. sektion)

Rock
Det er ikke et ubetinget helstøbt album, Marianne Faithfull har skabt i denne ombæring, selv om de gode øjeblikke opvejer de mindre vellykkede. Efter et årtis tid at have givet den som chanteuse i den kontinentale mellemkrigstradition, vi kender og elsker fra bl.a. Gisela May og Lotte Lenya – hvad Faithfulls rustne barberblad af en stemme synes som skabt til – er Faithfull tilbage i i randrocken med Kissin Time. Denne gang i samarbejde med diverse notabiliteter: Beck og Billy Corgan på tre sange hver og Blur, Dave Stewart og Pulps Jarvis Cocker på hver en. Det betyder, at pladen tilter frem og tilbage mellem de forskellige samarbejdspartneres varemærkelyd, med den livskloge og mærkede Faithfull som pejlemærke. Flere steder tangerer produktionen klassisk firserlyd med analoge synthesizers, stivbenede rytmebokse og hele det engang så futuristiske lydbillede, som i teorien skulle sætte Faithfulls slidte, men ekspressive organ i relief, men som sine steder tynder ud i tidstypisk effektjageri.
Det går bedst, når producerne møder Faithfull på halvvejen… og intet sted så smukt og manende som på samarbejdet med den mandlige halvdel af Eurythmics, Dave Stewart, på den brillante mindesten over en anden flosset legende, ’Song For Nico’, et nummer så vellykket og prægnant, at man alene af den grund holder fast i sit eksemplar af Kissin Time, men også Pulp og Jarvis Cocker synes at have fattet hvad det drejer sig om på ’Sliding Through Life On Charm’. Af Becks bidrag slipper parret bedst af sted med den underspillede akustiske ballade ’Like Being Born’, mens hun og Billy Corgan lyder, som om de har haft det sjovt med den gamle tresserstandard ’Something Good’ – så hvad bliver det næste mon? Marianne Faithfull sings Herman’s Hermits? Det gad denne signatur i hvert fald godt høre …

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her