Læsetid: 3 min.

Med tiden som fjender

VM-test mod Irland, hvor træneren siger, at det handler mere om indstilling og opstilling end facit
27. marts 2002

Fodbold
DUBLIN – Ingen i det danske fodboldlandsholds følge på rejsen til Irland er i tvivl om, at aftenens venskabelige kamp mod The Republic skal spilles på en rugbybane, Landsdowne Road i Dublin.
Der er heller ikke nogen tvivl om, at banen er et problem for landstræner Morten Olsen, selv om han har været meget diplomatisk i sin kritik af det opkørte månelandskab.
Ifølge Evening Herald er Irish Rugby Football Union parat til at gøde og plane Landsdownes arrede græstotter med 400.000 euro. Det hjælper bare ikke de dyre og skrøbelige, danske og irske fodboldben i aften.
Når Morten Olsen på gårsdagens pressemøde under de imiterede prismelysekroner sad på en IKEA-udsalgs-efterligning af en fløjlsbetrukket fransk Louis-et-eller-andet-stol og sagde, at det i testkampen mod Irlands lige så skadede VM-hold »mere drejer sig om indstilling end opstilling«, så udtrykker han selve matchens paradoks under hans egen overskrift: Tiden er vores fjende.
Det er tæt på sidste udkald for eksperimenter og prøver af spillere og kombinationer af spillere. Kandidaterne til de sidste syv-otte af 23 pladser i VM-staben skal vise, at de er gode nok, men de skal samtidig ikke gå i stykker to måneder før afrejsen til Japan og Sydkorea. De skal altså både præstere og passe på sig selv på en ujævn og hullet højrisikobane. For der er heller ikke meget tid til at reparere skader.

Balancegang
Når man så, hvor ilde det gik franske Robert Pires – ude til september med læderede led- og korsbånd – i lørdags på Arsenals billardtæppe af en bane i cupkvartfinalen mod Newcastle, kan man frygte det værste. Det gør Morten Olsen (nok) også inderst inde. Han er enig i, at det massive kampprogram med vigtige matcher hver tredje og fjerde dag øger skadesantallet, fordi spillerne er trætte og mister koncentration i øjeblikket – ligesom Pires. Men han kan ikke gøre andet end at passe på sine spillere – og skåne dem, der som Jon Dahl Tomasson og Christian Poulsen har brug for det.
Det er en balancegang på en knivsæg under tidspres. Reelt er aftenens match sidste chance for eksperimenter – med spillere og taktiske varianter, siger Olsen.

Inde og ude
Det vil derfor være logisk at forvente at se Viborgs defensiv-spiller Thomas Frandsen i trøjen i en halvleg, formentlig den anden. Peter Løvenkrands, Glasgow Rangers-angriberen, der fik debut i Saudi-Arabien må også på banen igen som afløser for Ebbe Sand, og det samme gælder den efterindkaldte Mads Jørgensen fra Brøndby, som formentlig erstatter den skadede højrekantspiller Jan Michaelsen. Tilbagekomne Jesper Grønkjær skal vel prøves på begge fløje – han spiller i højre side hos Chelsea og i venstre i rødt-hvidt.
En startopstilling med de indskiftnings-parate i parentes ser sådan ud:
Thomas Sørensen (Peter Kjær) – Thomas Rytter, Rene Henriksen, Martin Laursen (Thomas Frandsen), Jan
Heintze (Niclas Jensen) – Christian Poulsen (Brian Steen Nielsen), Allan Nielsen, Jon Dahl Tomasson (Mads Jørgensen) – Dennis Rommedahl (Peter Løvenkrands), Ebbe Sand (Peter Madsen), Jesper Grønkjær.
Af disse er Frandsen fra Viborg den mest marginale. Foran ham står folk som Helveg, Tøfting, Martin Jørgensen og Peter Nielsen, der alle er skadede. Thomas Gravesen, Kasper Bøgelund, som har fået arbejdsro i klubben, plus Marc Nygaard og Per Frandsen.
Det er denne flok på 25-26 plus AB-målmanden Jan Hoffmann, som M&M taler om, når de taler om et kandidatudvalg på cirka 25. Der skal falde mange fra, før andre kommer på tale. Tiden er hverken til at finde flere kvalificerede eller til at prøve dem af.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her