Læsetid: 1 min.

Uro hos arkitekterne

En strid mellem medarbejderne og direktøren i arkitektfagforeningen AAR har fået flere af de ansatte til at søge væk
23. marts 2002

Samarbejdsklimaet på sekretariatet i fagforeningen AAR (Ansatte Arkitekters Råd) har i de seneste år været ødelagt af en strid mellem medarbejderne og direktøren, Ulrik Linvald.
Det oplyser tidligere medarbejdere på sekretariatet til Information. Og de fortæller, at striden gennem årene har fået en række medarbejdere til at forlade sekretariatet.
En af dem er Kate Bøgh-Jensen, tidligere sagsgruppesekretær i foreningen. Hun siger, at striden med Linvald blandt andet skyldes, at han benytter sig af en meget temperamentsfuld ledelsesstil:
»Han er enormt hidsig. Hvis han er utilfreds med et eller andet, så spiller han sur og ignorerer en, eller også uddeler han ordrer og skriger, at det er ham, der bestemmer.«
Medarbejderne har dog også været utilfredse med Linvalds faglige niveau. Anne Mette Kristensen, der har arbejdet som faglig sekretær i foreningen, erindrer Linvalds indsigt i faglige forhold således.
»Der var en masse ting på vores område, som han ikke havde forstand på. Og det betød, at han ikke kunne deltage i de faglige diskussioner.«
Medarbejdere har i flere omgange forsøgt at få AAR’s ledelse til at skride ind over for Ulrik Linvalds ledelsesfacon. Blandt andet har de to gange sammenfattet skriftlige udtalelser, hvor de har udtrykt skarp kritik af hans måde at lede sekretariatet på. Men AAR’s ledelse har gennem hele forløbet bakket direktøren op og afvist medarbejdernes klager.
Og det gør den også over for Information. Formanden for AAR, Mette Carstad, fortæller, at hun har fuld tillid til foreningens direktør, som hun betragter som en fagligt meget kompetent person.
»Konflikten har været rejst af ganske få mennesker, der har haft lyst til at lave ballade. Det er en skuffende og illoyal optræden,« siger hun.
Selv mener Linvald, at problemerne i høj grad skyldes, at fagforeningen er på vej gennem en voldsom omstillingsproces i disse år.
»Det går stærkt herinde lige for tiden. Og det har skabt visse samarbejdsproblemer med nogle af de medarbejdere, der har arbejdet på sekretariatet i mange år.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her