Læsetid: 2 min.

Vestegnen giver integrationsråd til Haarder

Otte kommuner og virksomhederne på Københavns vestegn vil give Bertel Haarder seks gode råd om integration
5. marts 2002

Regeringens planer på udlændingeområdet er for barske, siger otte kommuner og virksomhederne på Københavns vestegn.
De mener, at tiltagene vil virke mod hensigten og har derfor sendt et åbent brev til integrationsminister Bertel Haarder (V).
»Regeringens signaler på integrationsområdet bærer præg af, at man gør folk til et problem frem for en ressource. Så har man allerede lagt kimen til splittelse. Desuden er vi arbejdsgivere og ved godt, hvordan verden kommer til at se ud i de kommende år, hvor det bliver vanskeligere at rekruttere arbejdskraft,« siger Rødovres borgmester, Erik Nielsen (S).
På vestegnen har 14 procent af indbyggerne anden etnisk baggrund end dansk, hvilket er dobbelt så mange som landsgennemsnittet. Netop derfor blev hele den socialdemokratiske bræmme af vestegnsborgmestre inviteret til møde med integrationsministeren kort før, regeringen i januar præsenterede sit forslag til en ny udlændingepolitik.
»Det var og er meget problematiserende i forhold til den gruppe mennesker, og det er derfor, at vi reagerer. Med en høj koncentration af nydanskere oparbejder man selvfølgelig nogle erfaringer, som gør, at man er bedre i stand til at løse disse vanskeligheder både boligpolitisk, arbejdsmæssigt og socialt,« siger Erik Nielsen.

Det er ikke så svært
Regeringen fremlægger i dag sit integrationsudspil. Vestegnskommunerne er bekymrede for, at de planlagte tiltag vil spænde ben for både integrationen og erhvervslivets udvikling.
»Der er en stor arbejdskraftressource til rådighed, hvis man vil bruge den. Det er slet ikke så svært, hvis man først sætter sig ned og går i gang,« siger han.
Borgmesteren støttes af de virksomheder på vestegnen, som har erfaringer med etniske minoriteter. Hos Post Danmark i Taastrup sluses medarbejdere uden sprogkvalifikationer ind gennem jobtræningsprojekter.
»Det er ikke nogen hemmelighed, at vi også mærker den større efterspørgsel og konkurrence om arbejdskraften. Så formålet er at sluse de egnede medarbejderen ind i rigtige job hos os. Vi skal sikre, at vi har kvalificerede ressourcer,« siger områdedirektør Klaus Pedersen.

FAKTA
Seks bud fra Vestegnen
Vestegnens 6 bud på god integration:
*Mindre kontanthjælp er ikke løsningen
*Fordeling af flygtninge skal være rimelig
*Integrationen skal foregå på arbejdspladsen
*Sprogundervisningen skal være en del af integrationen på arbejdspladsen
*Forståelsen mellem kulturer skal være del af integrationen på arbejdspladsen
*Individuel tilgang – udlændinge er også forskellige.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her