Læsetid: 1 min.

Cannes er klar

25. april 2002

Med David Lynch i spidsen for juryen, der også tæller Bille August og Sharon Stone, blev der ved offentliggørelsen af det officielle program i går lagt op til en Cannes Film Festival af de mere spændende.
Ingen danske film fundet nåde for festivalledelsens kritiske blik – både Thomas Vinterbergs It’s All about Love og Ole Bornedals Jeg er Dina er blevet afvist – men til gengæld er så mange andre etablerede og yngre talenter repræsenteret. Woody Allens seneste film, Hollywood Ending, åbner festivalen uden for konkurrence, mens både David Cronenberg (Spider), Roman Polanski (The Pianist), Paul Thomas Anderson (Punch Drunk Love), Aki Kaurismäki (The Man Without a Past) Michael Winterbottom (24 Hour Party People), Mike Leigh (All or Nothing) og Ken Loach (Sweet Sixteen) er repræ-senteret med deres seneste film i kapløbet om den eftertragtede Gyldne Palme. Det officielle program byder også på en ny film fra Atom Egoyan (Ararat) og Dreamworks’ seneste animerede spillefilm, Spirit.
Filmfestivalen i Cannes begynder den 15. maj, og Information er naturligvis på pletten.

www.festival-cannes.fr

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her