Læsetid: 1 min.

KLIP

19. april 2002

(2. sektion)

*Filminstituttet har udgivet et nyt Skolekatalog over 435 undervisningsrelevante film inddelt i tematiske kapitler, suppleret med registre over emneord, fag og klassetrin. Pædagogiske konsulenter har medvirket til udarbejdelsen af kataloget. Kataloget udsendes til alle skoler, men kan også rekvireres for 100 kr. på telefon 87 31 77 00. På www.katalog.dfi.dk vil kataloget løbende blive opdateret med nye titler.

*Martin Scorseses stort anlagte, længe ventede gangsterfilm Gangs of New York med Leonardo DiCaprio skulle have været udsendt sidste år. Så blev verdenspremieren udskudt til den kommende sommer, men nu må publikum vente til juledag. Det har ført til spekulationer om, at filmen er i vanskeligheder eller simpelthen et flop. Men filmens kvindelige hovedrolleindehaver Cameron Diaz mener tværtimod, at produktionsselskabet Miramax ved at udskyde premieren til jul sigter mod næste års Oscar-ræs, og hun finder filmen fremragende: »Miramax og Scorsese står skulder ved skulder i hele denne sag,« forsikrer hun.

*Udo Kier, der især huskes for Fassbinder-roller og skurkefigurer i Lars von Trier-film, er blevet interviewet af det engelske dagblad The Guardian. Og som ventet udtaler han sig meget positivt om samarbejdet med Trier: »Man kan se hans begavelse i hans blik, når han arbejder – så kommer forvandlingen.« Triers kontroverser med sine hovedrolleskuespillerinder er blevet overdrevet, mener han : »Atmosfæren er normalt helt afslappet. Vi møder klokken ni og går hjem klokken fem. Lars har megen humoristisk sans.« Til gengæld var Fassbinder vanskelig at arbejde med »Det var et 24-timers job. Man var nødt til at være medlem af familien og gå ind på hans spil. Det blev mere og mere intenst. Jeg flyttede ud, fordi han brændte sig selv op på en så selvdestruktiv måde. Det ville jeg ikke tage del i. Han smed mine kufferter ned ad trappen, fordi han helst ville kunne sige, at han havde smidt mig ud. Han døde to måneder senere.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her