Læsetid: 2 min.

K’nyt

24. april 2002


Frank Stella
*Den dekorative minimalist Frank Stellas formede lærreder vakte opsigt i 60’erne. Ikke desto mindre lyder historien, at amerikanerens kunst undergik en mærkbar forandring i 70’erne efter et skæbnesvangert møde med de aluminiumsrelieffer, som danske skibsbyggere anvender i deres virke. Nu er han på visit igen og forelæser i dag kl. 15 i Kunstakademiets Festsal. Der er gratis adgang.

Johnny Cash hyldes
*Mens The Man In Black, Johnny Cash, er i studiet for at indspille et nyt album, lægges der samtidig sidste hånd på en plade, der i anledningen af Cashs 70-års fødselsdag hylder country-legenden. Musikeren Marty Stuart indsamler Cash-fortolkninger, der til lejligheden er indspillet af bl.a. Bob Dylan, Bruce Springsteen, Emmylou Harris, Steve Earle, Dwight Yoakam og Little Richard. Udgivelsesdatoen er 28. maj.paw

Fra LO Højskole til Comwell Roskilde
*Torsdag åbner hotel- og konferencekæden Comwell et nyt såkaldt kunsthotel i den tidligere LO Højskole. På hotellet Com-well Roskilde hænger kunsten ikke blot på traditionel vis på væggene, men er indtænkt i arkitekturen. Bag denne side af sagen står billedkunstneren Peder Skovgaard. I forlængelse af åbningen stifter Comwell en kunstfond til fremme af ung talentmasse.

Fond sikrer Weyses samtids eftertid
*Den schweiziskfødte professor, dr. phil. Hans Kuhn, der har forsket i dansk sangkultur i mere end 50 år, har ved donation stiftet Weyse Fonden, som har til formål at fremme kendskabet til dansk guldaldermusik gennem støtte til opførelser, nodeudgivelser, musikalske værkfortegnelser og indspilninger af musik af C.E.F. Weyse og dennes samtidige. Herudover til dansk
musik fra slutningen af det 18. til slutningen af det 19. århundrede.ritzau

Priste Lidegaard om Jens Otto Krag
*Bo Lidegaard, der netop har modtaget Søren Gyldendalprisen på 150.000 kr. for sin anmelderroste biografi om Jens Otto Krag, foredrager i dag kl. 19 i Den Sorte Diamant. Foredragets titel er ’Udbyggeren af velfærdsstaten’. I den anledning røbes her på siden – undtagelsesvist – slutningen på det 1.590 sider lange tobindsværk: »Hvem var den mand egentlig?«

Faqir hos Wiuff
*Den jordanske forfatterinde Fadia Faqir fortæller onsdag kl. 18 i Wiuff Boghandel på Jagtvej i København – et stenkast fra Ungdomshuset, og et meget langt stenkast fra Skt. Hans Torv – om det liv, hun selv er flygtet fra. Hun er født og opvokset i Jordan, men bor i dag i England. Hendes roman Saltstøtter
udfolder to kvindeliv i Jordan i første halvdel af det tyvende århundrede.rl

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu