Læsetid: 2 min.

K'NYT

4. april 2002


Ø.K. på de skrå fliser
*Ganske betryggende kan man konstatere, at det litterære selskab Øverste Kirurgiske forkortet Ø.K. til stadighed afholder arrangementer, der at dømme ud fra pressemeddelsen befinder sig i den lettere bizarre ende af skalaen: »Elsk Poesien! Gør det med digtere! Følgende poeter er indstævnet af kirurgerne: F.P. Jac, Janina Katz, Michael Lee Burgess, Martin Glaz Serup, Jens Blendstrup og Thomas Krogsbøl.« Arrangementet finder sted i aften kl. 20 på The Lab, Vesterbrogade 107 b, gratis adgang.

Menneskerettigheder og religion
*I dag starter en to-dages-konference, ’Menneskerettigheder, demokrati og religion’, på Syddansk Universitet i Odense arrangeret af Institut for Filosofi & Religionsstudier og Center for Amerikanske Studier. Her vil professor ved Harvard University, David Little, stille skarpt på forholdet mellem menneskerettigheder og statens sikkerhed i kølvandet på 11. september. Deltagerne vil desuden behandle spørgsmål så som: »Er menneskerettighedstænkning, sådan som f.eks. Søren Krarup mener, en form for religion eller afgudsdyrkelse?«

Svensk i et mangesproget land
*I Sverige er der nu parlamentarisk enighed om, at det svenske sprog er i fare og må styrkes mod engelsk sprogs globale dominans. Derfor forventes en ny myndighed, Sveriges Sprogråd, at blive nedsat. Rådet får også til opgave at bevare minoritets- og tegnsprog. Da Sverige i dag betragter sig selv som et mangesproget land, hvori borgerne har op imod 200 forskellige modersmål, er visionen, at alle skal modtage god modersmålsundervisning og gives gedigne kundskaber i nationens fællessprog, svensk. Endelig bør tilstræbes at alle svenskere behersker to fremmedsprog, skriver Dagens Nyheter.

Gaveregn over Plakatmuseet
*Imens flere af de mindre museer rundt om i landet frygter for konsekvenserne af en kommende finanslov, kan Dansk Plakatmuseum i Århus derimod oplyse, at det i »i den senere tid har modtaget den ene gave efter den anden« fra fonde og firmaer sammenlagt til et beløb af 111.000 kr. ud over et arvet beløb på i alt 190.000 kr.

Klub Tatuba genopstår
*Klub Tatuba hed et spillested i 1960’erne, der lå i Huset, Magstræde. Nu genopstår spillestedet sammesteds under andet navn: Kanten. Her åbnes 9. april en serie forårskoncerter af nyudnævnt formand for Kunstfondens musikudvalg, Irene Becker, sammen med The Absurd Birds, Pierre Dørge og Morten Carlsen. Nærmere på www.kanten.net.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her