Læsetid: 2 min.

K’nyt

3. april 2002


Helmut Schmidt gæsteforelæser i Odense
*Helmut Schmidt, socialdemokratisk forbundskansler i det forhenværende Vesttyskland fra 1974 til 1982, gæster i dag på Odense Universitet. Her vil den nu 83-årige tidligere kansler gæsteforelæse under titlen ’At regere globalt’. ritzau

Gallerist med gode ben i næsen
*4. april åbner et nyt galleri i København i Ny Østergade 34. Den ene af galleristerne er en gammel kending – indenfor cykelsporten: Jens Veggerby. Den anden er hans kone, Mette Veggerby. Galleriet, der er blevet døbt Galleriveggerby, åbner med en udstilling med værker af bl.a. Jørgen Haugen Sørensen, Nina Kleivan og Frans Kannik.
»Jeg er indstillet på at arbejde ligeså hårdt for mine kunstnere, som jeg gjorde dengang jeg kørte cykelløb,« lover Jens Veggerby i pressemeddelsen.

Skulpturel ansigtsløftning
*Erhvervslivet låner og låner af kunstens aura. Smykkefirmaet Bulgari fik sin roman, og make-up firmaet Estée Lauder får nu sin statue. Firmaet har netop finansieret restaureringen af et mesterværk fra barokken, Stefano Madernos statue fra 1599 af den døde Sankt Cecilia i Sankt Cecilia Kirke i Trastevere i Rom, skriver The Art News Paper. Hun har fået en gedigen ansigtsløftning, der har bortelimineret alle små sprækker og revner. Sankt Cecilia blev henrettet, og statuen gengiver hendes gabende sår på halsen. lb

Folkekirkens rolle til debat
*’Folkekirken – magt eller afmagt’ er temaet for en debat i aften kl. 20 på Borup Højskole, Frederiksholms Kanal 24, Kbh K. Deltagerne Bente Hansen, Inge Lise Pedersen, Andreas Christensen, Mogens Lindhardt, Leif Bork Hansen og Flemming Pless vil bl.a. diskutere spørgsmålet: »Må en prædiken være politisk, og må kirken have en mening om samfundsmæssige problemer?«

Rosinantes forfattere i dialog
*»Mød din forfatter i Rosinantes garage«. Således lyder opfordringen fra Rosinante Forlag, der har til huse i Ryesgade 27, Over gården, Kbh. N. Første gang, i morgen kl. 20, interviewer Monica Krogh-Meyer
ingen ringere end storvildtjægeren og forfatteren til Floder af rød jord Natasha Illum Berg, der til daglig bor og arbejder i Afrika. Sammesteds, i nærmeste fremtid, kan man høre Naser Khader samtale med Iselin C. Hermann, Kirsten Jacobsen med Ole Michelsen m.m. Ingen entre.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu