Læsetid: 2 min.

K'NYT

2. april 2002


Kunstcenter i Barcelona
*I en forhenværende tekstil-mølle er netop åbnet et stort kunstcenter i Barcelona, CaixaForum. Den store, spanske bank la Caixa har sponseret centret. Tekstilmøllen fra 1911 regnes for en juvel i Spaniens industriarkitektur. CaixaForum ligger ved siden af Mies van der Rohe Pavillonen ved foden af Montjuïc bakken. Det har 12.000 udstillingskvadratmeter, hvilket ikke er nok til at vise hele la Caixasamlingen. Derfor vil man hvert år vise tre særudstillinger. Samlingen rummer 800 værker og betragtes som en af Spaniens vigtigste. Det er den japanske arkitekt Arata Isozaki, som har forestået ombygningen, oplyser The Art Newspaper.lb

Odense på den anden ende
*I dag har H.C. Andersen 197-års fødselsdag. Det fejres i Odense fra kl. 9.15 med kransnedlæggelse ved Hasselriis’
statue i Eventyrhaven, kl. 10.15 laurbærkransning af H.C. Andersens buste, kl. 10.30 rundvisning i H.C. Andersens Hus ved Johannes Møllehave. Og så fremdeles – foreløbig til og med 4. april. For som der står i pressemeddelsen: ’Med markeringen af H.C. Andersens 197-års fødselsdag går nedtællingen til det store år 2005 for alvor i gang.’

Fra pop til konkret kunst
*Martin Askholm har hidtil overvejende malet pop-art i umiddelbar forlængelse af en af genrens ophavsmænd, Roy Lichtenstein. Men nu kan man i Christoffersen Art, Skindergade 5, se Askholm tage skridtet videre. Udstillingen ’Easy painting’ (til 20. april) viser, hvorledes den stramme pop-art kan videreføres i konkret-minimalistiske malerier.

Forfattere fra de varme lande
*Den varme litteraturpris, ALOA-prisen på 10.000 kr., uddeles til en dansk, oversat forfatter fra de varme lande, d.v.s. Afrika, Asien, Latinamerika og Oceanien. De fire nominerede er Ariel Dorfman, Fadia Faqir, Carlos Fuentes og Michael Ondaatje. Prisen overrækkes som led i fejringen af Verdens Bogdag 23. april i Helligåndshuset på Strøget i København, fra cirka 14.30 til 15.30.

Aborigenere i Norden
*’Oplev aboriginere og deres kultur i Danmark i April,’ står der i overskriften på en presemeddelelse udsendt i anledning af, at danse- og musikopvisningsgruppen Red Centre Dreaming gæster Skandinavien. Arrangementerne, der også byder på aboriginal kunst og kunsthåndværk, finder sted i: København, 6. april kl. 11 i Knut Grothe Galleri og kl. 15 på Dansescenen, Øster Fælled Torv 34. Odense, 7. april kl. 19.30, Magasinet, Brandts Passage 26. Århus, 8. april kl. 19.30, Teatersalen, Storcenter Nord, Finlandsgade/ Paludan Müllersvej.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu