Læsetid: 2 min.

K’nyt

17. april 2002


The Simpsons ophavsmænd undskylder
*De brasilianske turistmyndigheder har bedt filmmagerne bag den animerede tv-serie om moderne amerikansk familieliv, The Simpsons, om en undskyldning. I episoden ’Blame it on Lisa’ bliver faderen Homer Simpson på en tur til Rio de Janeiro berøvet af gadebørn og taget som gidsel af en taxichauffør uden kørekort – det hele akkompagneret af rotter og aber, der løber over vejen. Episoden undergravede en 18 mio. dollar dyr reklamekampagne for rejser til Brasilien. Bagmændene har undskyldt over for byen og dens indbyggere med den tilføjelse, at er det ikke tilstrækkeligt, så stiller Homer gerne op til boksekamp mod den brasilianske præsident.

Indvielse af egyptisk verdensbibliotek udsat
*Egyptens præsident, Hosni Mubarak, har besluttet at udskyde den officielle indvielse af det nye gigantiske verdensbibliotek i Alexandria, Bibliotheca Alexandria, på ubestemt tid. Biblioteket, der er kommet til verden ved en massiv, internationalt støttet indsats, skulle invies 23. april i overværelse af adskillige statsoverhoveder, men Mubarak finder gennemførelsen upassende, mens palæstinenserne forbløder.ritzau

Pris til SALT for kritisk journalistik
*Gelsted-Kirk-Scherfig-fondens pris på 25.000 kr., der årligt tildeles enkeltpersoner, organisationer og medier, som har ydet en betydelig indsats inden for kunst, kultur, ligestilling, økologi, fred og socialisme, uddeles i år til: Koordinator i Den internationale kampagne for iranske kvinders rettigheder, Nahid Riazi, sangeren og komponisten Mikael Wiehe og Tidsskriftet SALT. Sidstnævnte for »ti års progressiv og kritisk journalistik med hjertet til venstre«. Prisoverrækkelsen finder sted på fredag kl. 14 - 17 i Nationalmuseets Festsal, Ny Vestergade 10. Entré: 50 kr. inkl. forfriskning.

Udstilling med den af Jørgen besungne Jørgen
*Jørgen Gustava Brandt skrev i 1980 om den danske billedhugger Jørgen Haugen Sørensens offentlige opgaver, at kunstneren her i selveste monumentalismens, i establishments dyreste marmor ironisk »går i leding mod soklerne, ramperne, urbaniseringen, civilisationen.« Ifølge digteren er det sådanne værker, »den Røde Plads i Moskva« eller »det forfærdelige nye city i Stockholm« mangler. Fra 20. april til 25. maj kan man se en præsentation af kunstnerens mindre, men stadig pågående værker i Galleri Profilen, Grønnegade 93, Århus C.

Svend Åge Madsen og Blendstrup i Absinth
*Kultursalonen Absint danner i morgen rammen om arrangementet ‘Fornemmelse for Århus’. Her vil de århusianske forfattere, Svend Åge Madsen og Jens Blendstrup kl. 20 på Café Hack læse højt og foretage »en poetisk rundflyvning over byen« - akkompagneret af et husorkester. Entré: 30 kr.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her