Læsetid: 1 min.

Kunst opruster

Nyt look. Ny linie. Nyt nummer af tidsskriftet ’Kunst’ på banen. Nye læsere kan begynde her
12. april 2002

(2. sektion)

Tidsskrift
Tidsskriftet Kunst er ikke først med det nyeste. Til gengæld er de dygtige til at følge op på det, så man efter endt læsning er bredt orienteret om det aktuelle dansk kunstliv. Et nyt nummer er på gaden med meterspaltevis af baggrundsartikler om udstillingsaktuelle kunstnere og boganmeldelser for den konkurrencedygtige pris af 40 kr, og man slipper oven i købet for at bladre forbi de mange siders glittede reklamer som i de mindst dobbelt så dyre internationale kunsttidsskrifter.
Efter eget udsagn »opruster« Kunst fra og med dette nummer. Ambitionen er at »gå tættere og mere kritisk til samtidskunsten og dens miljøer.« Nuvel. En rask lille statistik viser, at det ikke er den yngste samtidskunst, Kunst kulegraver. Kun to artikler handler om kunstnere født efter 1970. Ingen hotte geheimtip her, det proklamerede kursskifte til trods, men en række solidt introducerende og mestendels interessante artikler om den etablerede samtidskunst.
En nævneværdig undtagelse er den spændende artikel »Jørgen Clevin i blenderen« om den nyt eksperimenterende kunstnertrio Lone Bank, Christine Malbek og Tanja Rau, der udstiller farverige og fantasifulde kartonkreationer under titlen Mirakler, nr. 4 kan beses på i-n-k i København til sommer.

Fortsæt oprustningen
Ellers byder Kunst på artikler om Mogens Andersens og Robert Jacobsens franske forbindelser og en (ellers udmærket) artikel om Duchamp, der udråber ham til »postmodernismens, popkunstens og konceptkunstens, ud over Pissekummen, næsten glemte fader.« Hvabehar? Duchamp glemt? Har Duchamp ikke snarere stået så centralt i kunstproduktionen og -teorien siden 1970’erne, at han har gjort Picasso rangen stridig som avantgardens grand old man? Klogere på kunsten og kunstnerne bliver man i de herligt lange og indsigtsfulde interviews med Kristian Hornsleth (drillet af en sætternisse), Mads Gamdrup og Stig Brøgger.
Så fortsæt endelig oprustningen. Især hvis den som bebudet betyder endnu mere vovede, kritiske artikler om samtidskunsten.

*Kunst. nr. 2, 11. årgang. Marts/april 2002, 40 kr.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu