Læsetid: 2 min.

web.hvad.hvor

12. april 2002

(2. sektion)

Seng, kære seng
*Man kan ikke sige kunst og selvbiografi uden at sige Tracey Emin, den engelske kunstner, som er blevet så kendt for at udstille sin seng, at hun bl.a. bliver inviteret til at deltage i tv-quizzer. Måske kan metoden beskrives som Duchamps kølige intellektuelle readymades varmet op til kogepunktet af den patos og passion, som åbenbart kun det individuelle såkaldt ’levede’ liv kan levere. Whitecube er et galleri, som ligger praktisk klods op ad auktionshuset Christie’s, og gennem de seneste knap ti år har præsenteret udstillinger med en række af de hotte unge britart-kunstnere samt internationale navne.
www.whitecube.com

En date med Freud
*Blandt dem, der har været forbi Whitecube, er også franske Sophie Calle, som (hvis hun ikke var det i forvejen) blev en international kunststjerne, da hun optrådte i Paul Austers roman Leviathan. Calles mest berømte projekt er hendes ugelange udspionering af en ukendt mand, som hun forfulgte fra Paris til Venedig. Det lyder i sig selv som plottet i en af Austers bøger, og de to har da også senere arbejdet sammen om bogen Double Game & Gotham Handbook. Calle har nu rettet blikket mod sig selv. F.eks. i bogen Appointment with Sigmund Freud, der bygger på en udstilling af erindringstekster og fotografier af personlige genstande.
www.assemblylanguage.com/reviews/ Calle.html

Anna and The Arch
*Kaspar: »Vi mødte Anna på Arken og hilste. Hun ville gerne købe en af Peters skulpturer. Bagefter sagde jeg: Jeg havde ellers satset på at sælge til Arken før dig.« Så forsvandt Anna som bekendt, og hun blev erstattet af Christian, og Christian er en af Peters gode venner, så nu kan Kaspar helt sikkert godt skyde en hvid pind efter det med at sælge til Arken før Peter (som for øvrigt er Kaspars far). Men Kaspar skal ikke være bitter, siger Lars Bent, hverken over det eller over, at Nicolai siger, at hans projekter ikke er storslåede nok til at han kan komme til Documenta. Fortsættelse følger forhåbentlig.
www.artnode.dk/contri/bonnen

Læs mig, læs mig
*Man kan også skrive alle sine kærlighedsbreve som digte (eller er det omvendt?) som Gary Sullivan og lægge dem ud på sin hjemmeside. Som også rummer Sullivans eget fortrinlige tidsskrift Readme. De er ret sjove de breve og indeholder en masse små, ja, tegninger er det ikke, for de er skrevet på maskine, små ansigter og ting og sager, konstrueret af courier-bogstaver. Jeg er især imponeret over Roboman, en 22 linier høj mand af skråstreger, X’er og %-tegn.
http://home.jps.net/~nada

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her