Læsetid: 2 min.

Bogkort

10. maj 2002

(2. sektion)

*Newton Det er altid godt med hjælp til livet. For hvis livet er nemt, er det forudsigeligt og hvis livet er uforudsigeligt, er det gerne kompliceret. Men nu er den her! Grib Fremtiden af
Niels Elmark – med den dejligt direkte undertitel: Inspiration til et godt liv i en accelererende verden. Og som der står i pressemeddelelsen fra Jyllandsposten Bøger: »Vi kan ikke omstille os selv, vore virksomheder og vortsamfund hurtigt nok. Det skræmmer os – det var ikke det. Newton lærte os. Vi får stress og skyder skylden teknologien.« Det vurderes herfra, at man rimeligvis kan tilføje et ’på’ i sidste sætning, så der står ’skyder skylden på teknologien.’ Det vurderes herfra at fejlen er opstået pga. stress.

*Efterhuman Den franske forfatter Pascal Bruckner morede sig for nylig over, at der sjældent var sket så meget, som efter
Fukuyama havde erklæret historien slut. I virkeligheden burde Fukuyama nok snarere grine af Bruckner, for det kunne se ud som om, Bruckner mente, at historiens afslutning skulle betyde at enhver aktivitet var nulstillet. Og det er den naturligvis ikke. Som en aktiv handling kan nævnes at Frances Fukuyama just har udgivet en ny bog, som er et kig ind i tiden efter det naturlige menneske: Our Posthuman Future: Consequences of the Biotechnology Revolution.

*Venstrefløj Da SF’s Anne
Baastrup som eksempel på partiets visionære kvaliteter fornylig foreslog skurvogne i Frederiksberg Have, kunne man få den tanke, at venstrefløjen ikke har så mange visioner lige nu. En ny antologi, som hedder Mod strømmen – Kritiske essays om videnskab og samfund forsøger at tænke nye venstreorienterede tanker. Bogen er redigeret af Peter Nielsen, Tom Børsen Hansen og Peter Mølgaard Nielsen og udkommer på NSU Press.

*Avantgarde Det seneste nummer af Passepartout – skrifter for kunsthistorie er på vej på gaden. Passepartout 19 handler om avantgarde: Der er en tekst af Peter Bürger med den besnærende titel: »Avantgardisten efter avantgardernes endeligt: Joseph Beuys«. Og der er i det hele taget tour de force hele vejen rundt om avantgardebegrebet. Passepartout 19 koster 90 kroner, udgøres af 176 sider og kan rekvireres ved henvendelse på passepartout@hum.au.dk.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her