Læsetid: 2 min.

Bogkort

3. maj 2002

(2. sektion)

*Van Gogh var en stor maler og en stor brevskriver. Museet i Amsterdam, der bærer hans navn, forbereder en udstilling denne sommer (28. juni-6. okt.), som igen leder frem til en vældig bogudgivelse i år 2008. Udstillingen viser blandt meget andet originale breve, der belyser forskellige perioder i malerens liv, ofte illustreret med små skitser. Bogen vil blive den ultimative brevbog, samlet i Holland og udlandet. Hvad læste van Gogh selv? Det fremgår, at han læste alt fra Bibelen over Dickens og Zola til de lokale aviser.

*Jean M. Auels nyeste roman, Folket i klippehulerne, kom forleden i boghandelen på kort visit – fra en boghandel i Ålborg vides, at den første palle blev revet bort på halvanden time efter åbningstid. En palle er 80 bøger, og 16.000 eksemplarer skulle være i rotation allerede nu over det ganske land. Samlerens Forlag er den lykkelige udgiver.

*Poul Jan Poulsen er præsident. Ikke for et land, men for de danske antikvarboghandleres forening, og han ser frem til det »paradis for elskere og samlere af bøger«, som vil åbenbare sig, når en stor messe for første gang holdes i Skandinavien 13.-15. sept. i Øksnehallen.

*Georg Brandes er til stede i ånden, når der til efteråret inviteres til en serie foredrag om det aktuelle emne, »Danmark mellem demokrati og populisme«, en slags opfølgning på forrige års serie om kulturradikalismen. Det sker i Studiegaarden i København i Brandes-selskabets regi.

*Mogens Klitgaard er en forfatter fra før kunstfondens tid. Ligesom digterkollegaen Nis Petersen vagabonderede han i en del af sit liv, og ligesom andre forfattere i mellemkrigstiden skrev han om ’den lille mand,’ som havde det svært. Den lyse vagabond er titlen på en bog af Leon Jaurnow, som C. A. Reitzels Forlag netop har udgivet (200 kr.), og som fortæller om Klitgaards liv og forfatterskab. Jarnow er forskningsbibliotekar ved Det Kgl. Bibliotek og anmelder ved Kristeligt Dagblad.

*Danmarkshistorien, der er under udgivelse af Gyldendal og Politikens Forlag i ny version og fortolkning, er gjort tilgængelig på nettet: www.danmarks-historien.dk. Værket i 17 bind afsluttes i 2005. Bind 2 om jernalderen er lige kommet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her