Læsetid: 2 min.

Klip

3. maj 2002

(2. sektion)

*Animation Indtil videre har Pixars computeranimerede Monster’s Inc. indtjent mere end 500 mio. dollars på verdensplan, hvorfor det ikke kan undre, at selskabet er på vej med endnu flere animationsfilm. Den 14. november skulle der være dansk premiere på Andrew Stantons (Græsrødderne) Finding Nemo om to fisk, en far og søn, som bliver væk for hinanden ved Australiens Great Barrier Reef.
I 2004 kommer turen til Brad Birds The Incredibles, som ifølge en pressemeddelelse er en »intelligent komedie« om en familie af superhelte, der tvinges ud af deres skjul for at redde verden. Bird har tidligere arbejdet på The Simpsons, og han skrev og instruerede også den vittige og charmerende Drengen og Jernkæmpen, så man kan godt begynde at glæde sig til The Incredibles.
Og så sætter Pixars innovative chef og stifter John Lasseter sig i instruktørstolen igen – han har tidligere instrueret Toy Story 1+2 – for at lave actionkomedien Cars, der formodentlig når os i 2005. Som titlen antyder, spilles hovedrollerne af biler, der fræser rundt og har det sjovt på Route 66.

*Filmsnak Også i denne uge har BBC World’s filmprogram, Talking Movies, snakket med en række filmstjerner og instruktører. Val Kilmer er aktuel i krimidramaet The Salton Sea, og skuespilleren Ethan Hawke debuterer som instruktør med ensemblefilmen Chelsea Walls, der handler om en række eksistenser på det berømte kunstnerhotel i New York, Chelsea Hotel. I ugens udgave af Talking Movies kan seerne således møde både Kilmer og Hawke, og programmet vises flere gange i dag, fredag, og i morgen, lørdag.

*Manuskript I samarbejde med en organisation mod racisme inviterer det franske filmselskab Zor Films manuskriptforfattere fra hele Europa til at komme med et treatment til en af syv kortfilm om det at være borger i Europa.
På www.zorfilms.com kan man finde en liste med 30 forskellige, europæiske begivenheder gennem de sidste 10-15 år, som man skal tage udgangspunkt i – kategorierne omfatter bl.a. krig, penge og økologi. Syv europæiske instruktører vil efter deadline den 15. juli i år udvælge hver deres historie blandt de tilsendte treatments, og siden bliver de syv færdige kortfilm samlet til en spillefilm.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her