Læsetid: 1 min.

K'NYT

7. maj 2002


Bauman om Bourdieu
*I dag kl. 19.30 taler Zygmunt Bauman med udgangspunkt i den nyligt afdøde franske filosof og sociolog Pierre Bourdieu om de intellektuelles rolle i en ikke-intellektuel tid. Det gratis arrangement afholdes af Filosofisk Forum i Rosenborggade 15, København K.

Balletgalla 2002
*Den Kongelige Ballet fejrer sig selv ved en Balletgalla den 16. maj. Aftenen bliver en hyldest til vor mand i London, Johan Kobborg, som er de engelske balletkritikeres darling. Man får blandt andet pas de deux’er fra Blomsterfesten i Genzano, Tornerose og sæsonens største satsning, John Crankos Onegin, som med Mads Blangstrup og Gudrun Bojesen fik det mest gribende par ulykkelige elskende. Gallaen afsluttes med aktuel Bournonville-status: Tredje akt af Napoli. cc

Vejmuseum i ministers valgkreds
*Kristeligt Folkepartis Bodil Kornbæk har anmodet kulturminister Brian Mikkelsen om svar på, hvorfor han har bevilget 750.000 kr. i støtte til et kommende Vejmuseum i Holbæk.
»Jeg er begejstret for ideen om et vejmuseum, der kan anskueliggøre denne vigtige del af danmarkshistorien og fortælle om udviklingen fra de tidligste trampe- og kærrestier og sogneveje til nutidens vej- og broanlæg,« har ministeren, der bor i Holbæk og er valgt i Holbæk-kredsen, bl.a. forklaret sig.

Åbenbaring i Købmandsskolens have
*I lørdags blev en keramisk vandkunst med motiver fra bibelens »Johannes Åbenbaring« åbenbaret i Århus Købmandsskoles have. Bagmanden, Bjørn Nørgaard, takkede den private fond, Rømerfondet, for støtten »i de her for kulturen så trange tider«, og rettede derefter via ritzau henvendelse til den siddende regering. Han mindede om, at Akademiet for de Skjønne Kunster var det eneste, som staten ikke sparede på efter statsbankerotten i 1813. Da pengekassen var tom og Norge gået tabt, sagde en minister til kongen: »At vi dertil skulle blive dumme, det er for meget.« Dog påmindede Nørgaard også om, at den forhenværende regering »var blevet lidt for meget stat.«

’Jeg er Dina’ til festival i Montreal
*Instruktøren Ole Bornedals Herbjørg Wassmo-filmatisering, Jeg er Dina, er blevet valgt til filmfestivalen i Montreal, Canada, i august.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her