Læsetid: 1 min.

K'NYT

4. maj 2002


Jens Haaning på Documenta
*Den danske kunstner Jens Haaning er blevet udvalgt til at deltage på Documenta, som finder sted i Kassel fra 8. juni 2002. Haaning er aktuel i Galleri Nicolai Wallner med udstilingen, ’Bangkok light bulb exchange’. (Med vanlig interesse for Vesteuropas multikulturelle tilstand har Haaning i dette nye værk ombyttet lysstofrøerne i en døgnbutik i Bangkok med galleriets lystofrør.)

Dogme med kanter
*Nimbus Film og instruktøren Natasha Arty har indledt optagelserne til dogmefilmen Og hunden hedder… med Sidse Babett Knudsen, svenske Björn Kjellman og Søren Byder i de bærende roller. Manuskriptet er skrevet af Kim Fupz Aakeson, og filmen betegnes en ’komedie med kanter.’

Eftermæle tredoblet
*Under research til sin nyeste bog, Kunsten i Marie Krøyers liv, faldt Tonni Arnold over 40 ukendte malerier og 20 tegninger af Marie Krøyer. Hidtil mentes Krøyers værkproduktion kun at omfatte knap 20 oliemalerier samt enkelte papirarbejder. Nu kan værkerne ses til og med 12. maj på Gl. Strand i Kunstforeningen, som ekstraordinært holder åbent tirsdag og onsdag fra kl 11-20.

Guldhornene
*I dag er det 200 år siden, den fallerede guldsmed Niels Heidenreich stjal Guldhornene på Det Kongelige Kunstkammer. Godt, vi siden fik Gundestrup-kedlen og Solvognen, men forbandet ærgerligt var det nu, at den eneste rest måske er et par småsmykker i Ringe Museum. Nationalmuseet viser en udstilling om ’Guldhornene- tyveriet og myten’ i samlingen Danmarks Oldtid, rum 18. Til 28. juli.cc

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her