Læsetid: 1 min.

K'NYT

2. maj 2002


Lyt til Leth på Lab
*Det litterære kompagni, Øverste Kirurgiske, også kaldet ØK, afholder i aften kl. 20 oplæsning i The Lab, Vesterbrogade 107 B. Følgende oplæsere har sagt ø.k. til at deltage: Jørgen Leth, Jens Blenstrup, Alf Christensen, Adam Drewes og Vibeke Henningsen. Der er gratis adgang.

Ny direktør for Samleren
*Torben Madsen tiltrådte i går stillingen som direktør for Samleren. Madsen startede i 1973 som redaktør i Gyldendals bogklub og har siden 1996 været ansat på Samlerens Forlag, senest som forlagschef.

Flemming Kyed på hybrid
*Et dårligt rim, men en god nyhed: Herværende skribent Flemming Kyed er på skærmen igen med intet mindre end 14 programmer om øl, vin og spiritus i serien ‘Noget i glasset’ på satellit- og hybridkanalen dk 4. Denne omgangs andet program, ’Vine fra Rhone’, sendes nu på lørdag kl. 23. Her taler og drikker Kyed med vinskribenten, kriminalforfatteren og journalisten Niels Lillelund.

Afgang fra Det Jyske Kunst-akademi
*I dag åbner ’Det Jyske Kunstakademis afgangsudstillings 2002’ i akademiets SpLab-lokaler, Mejlgade 32-34, Århus. De otte, såkaldte afgængere er Thomas Abel, Maja Ingerslev, Birgitte Kristensen, Tina Lybæk, Søren Molte Lyng, Lone Haug-gaard Madsen, Camilla Rasborg og Fie Tanderup.

Nordatlantisk kultur i København
*I dagene 23. -26. maj afholdes Nordatlantisk Kulturfestival i København. Bag initiativet står lederne af Grønlændernes Hus, Det Færøske Hus og det islandske kulturhus, Jonshus, som i fællesskab vil sætte fokus på de herboende nordatlantiske kunstnere og kulturpersonligheder, inklusiv enkelte gæstekunstnere fra hjemlandene. Den 17. maj
tyvstarter festivalen med åbning af en kunstudstilling på Den Nordatlantiske Brygge, Strandgade 100c, hvor der også vil blive afholdt foredrag og spillet musik. Nærmere oplysninger på www.nordatlant.dk.

Forslund udvirker omdefineringer
*ØLørdag kl. 13 - 15 afholder Ringsted Galleriet fernisering på den effektfuldt betitlede udstilling ’TRØST ... og andre værker!’ af Leonard Forslund, der sædvanligvis »udfordrer beskuerens selvanskuelse, og bevirker at beskueren omdefinerer sit eget forhold til hvorfra der ses og tænkes.« Udstillingen, der løber til den 19. maj, kan ses i Ringsted Galleriet, Bøllingsvej 15.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her