Læsetid: 1 min.

K'NYT

23. maj 2002


Trut under Poul Borum
*Digteren, anmelderen og forfatterskolelederen Poul Borum, der døde i 1996, var også kendt som en fornem udøver af oplæsningens kunst. Hans diktion, så nærværende som en Dylan Thomas, men blødere, var legendarisk i litteratursnirklerne. Nu er der så udkommet en cd betitlet poetry depARTment (Exlibris), hvor Borums oplæsninger af egne digte er lagt hen over musik, jazzagtig og med mange langtrukne messingblæsere, komponeret af Thomas Hass og Thomas Overgaard. Et citat fra digtene, hvis ordlyde er gengivet på skrift på cd’ens cover:
»Hold kæft hvor er der meget liv i verden! .../ Hvis man sku være med til alle de begravelser/ eller klippe navlestreng på alle de blodrødt-nyfødt-skrigende molekyler.«

Ny formand for Bygningssynet
*Til afløsning for Bjørn Nørgaard har kulturministeren udnævnt arkitekt Poul Ingemann (f. 1952) som formand for Det Særlige Bygningssyn. Dette 12 mand store organ rådgiver kulturministeren i bygningsfrednings- og bevaringsspørgsmål.

Eminem kommer hurtigere
*Den altprovokerende Detroit-rapper Eminems nye og med længsel ventede skive, The Eminem Show, skulle egentligt først have været på gaden 27. maj, men eftersom piratkopier allerede er i cirkulation har pladeselskabet valgt at rykke udgivelsesdatoen en uge frem. Rapperens ny plade har allerede været i overskrifterne, fordi der er noget med vicepræsident Dick Cheneys hustru Lynne og et four-letter word.

International sæson på Kaleidoskop
*Teatret Kaleidoskop på Nørrebrogade har præsenteret sæsonen 2002/2003, hvor flere af i alt 11 forestillinger har udenlandsk islæt. For eksempel vil nordamerikanske Anne Bogart instruere Short Stories og nordmanden Kjetil Skøien vil instruere Cecilie Løveids Østrig om Ludwig Wittgenstein. Jens Albinus spiller hovedrollen i den. Mere på www.kaleidoskop.dk.

Dietrich æresborger i Berlin
*Ti år efter skuespillerindens død overrakte Berlins borgmester Klaus Wowereit ved en
ceremoni tirsdag den tilhørende dokumentation for æresborgerskabet til Dietrichs barnebarn Peter Riva, hvis dokumentarfilm om det smukke og androgyne ikon netop har haft premiere i de tyske biografer.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu