Læsetid: 2 min.

K’nyt

22. maj 2002


Per AageBrandt slået til ridder
*Digteren, semiotikeren, jazzpianisten og i særdeleshed oversætteren Per Aage Brandt er af Frankrigs kulturministerium blevet udnævnt til Officier de l’Ordre des arts et des Lettres, en udmærkelse, der gives som anerkendelse for kendskabet til fransk litteratur og videnskab i Danmark. Den hyperaktive herre har blandt mange andre oversat Derrida, Bataille, Serres, Michaux, Jabès, Cohen, Molière, Apollinaire. Professor Brandt er p.t. på Stanford University, hvor han forsker i kunst og kognition.

Designpris til lampe
*Ritzau oplyser, at EU-kommissionen har afholdt Light of the Future, en konkurrence for energivenlig belysning, og en af priserne gik til designerne Søren Momsen og Leif Hygild Andersen for deres lampe BetweeN 2 Shapes. Den består af to porcelænsskaller.

Ordrupgaard om sig selv
*I tomheden i den charlottenlundske udstillingsbygning efter at den franske samling er lånt ud til prestige-emmende Metropolitan Museum of Art i New York har man nu lavet en udstilling betitlet Volapük og Visioner, som handler om den danske samling, Ordrupgaard selv og samlingens stifter, forsikringsmanden og volapük-forfatteren Wilhelm Hansen.

Houellebecq i Alfabet
*I aften kl. 20 kan man på P1 høre Catrine Werchmeister bakse med at hive ord ud af den kulturpessimistiske romanforfatter Michel Houllebecq. Samtalen foregik på Assistenskirkegården og skulle handle om manglen på kærlighed i verden.

Hanne Vibeke Holst i Bestseller
*I aften kl. 22.30 kan man på DR2 se resultatet af et kameraholds besøg i Hanne Vibeke
Holsts frederiksbergske hjem. Holst er aktuel med romanen Kronprinsessen, der handler magtkampe i det macchiavelliske Socialdemokrati og samtidig, ifølge forfatteren selv, markerer en afslutning på den understrøm af faderopgør, der har været i hendes seneste bøger.

Senator Springsteen?
*Politiske aktivister i New Jersey bakser fortsat med planer om af få rockstjernen Bruce Springsteen opstillet til Senatet, selv om The Boss, ifølge New York Times, har afvist alle henvendelser og tanker i den retning. Springsteens aktuelle
fokus er på den nye cd, som han forleden præsenterede en bid af for sit pladeselskab.

Diverse forfatterlegater
*Dansk Forfatterforening har i følge Bogmarkedet delt en lille dynge legater ud: Birte Weiss og Karsten Fledelius fik Drassows legat. Morten Klintø nuppede Peder Jensen Kjærgaards legat. Peter Freuchens legat gik til Hans Flemming Hilt og Mirjam Bastian Wechselmann løb med Harald Kiddes legat. Beløbenes størrelser er ikke oplyst.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu