Læsetid: 2 min.

K’nyt

18. maj 2002


Ny formand for Danske skønlitterære Forfattere
*Peter Legård Nielsen er blevet valgt som formand for Danske skønlitterære Forfattere, oplyser foreningens nyvalgte bestyrelse, som konstituerede sig torsdag. Peter Legård Nielsen var i forvejen konstitueret som formand.
Næstformand blev Vibeke Grønfeldt, og som kasserer valgtes Svend Ranild. De øvrige bestyrelsesmedlemmer er Jens-Martin Eriksen, Sven Holm, Lotte Linck, Janne Teller, Kirsten Thorup og Pernille Tønnesen. ritzau

Jydsk konkurrence om Museumpris
*I november 2001 stiftedes Bikubenfonden Den Danske Museumspris på 500.000 kr., der tildeles et museum for en gedigen indsats. På baggrund af en lang række indstillinger fra museumsverdenen er fire jydske museer nu nomineret til prisen: Give-Egnens Museum, Horsens Kunstmuseum, Silkeborg Museum og Vejen Kunstmuseum.

Solodanserinde Caroline Cavello hædres
*Den Kongelige Danske Balletfond har tildelt solodanserinde Caroline Cavallo en hæderspris på 75.000 kr. Bestyrelsen for fonden betegner Cavallo som en af teatrets mest lysende stjerner.

Et skridt nærmere ’Bournonville-smaragden’
*Herværende danseanmelder, cand. mag. i teatervidenskab, Anne Middelboe Christensen har modtaget et legat på 40.000 kr. fra Den Kongelige Ballets Venner i støtte til sit forskningsprojekt, Bournon-ville-smaragden. Anne Middelboe Christensen har interviewet mere end 50 kongelige dansere, som vil udgøre kernen i en kommende debatbog, Hvor danser Den Kgl. Ballet hen?, som udkommer på Det Schønbergske Forlag til oktober.

Forår sommeren over i Højriis
*Københavnske Galerie Susanne Højriis er flyttet ind i nye lokaler i Tordenskjoldsgade 14, hvor man til og med 29. juni kan opleve galleriets »Forårsudstilling«. Medvirkende er bl.a. Peter Carlsen, Ken Denning og Jens Galschiøt.

Lars Ulrichs ’Jorn’ detroniserer Krøyer
*Danmarks dyreste maleri var P.S. Krøyers Marie i Haven, indtil Metallicas trommeslager, Lars Ulrich, tirsdag på auktionshuset Christie’s skilte sig af med et af sine malerier fra sin omfattende kunstsamling. Krøyers maleri gik i sin tid solgt for ca. 7,8 mio. kr. – intet sammenlignet med
Ulrichs nu solgte maleri, Asger Jorns I begyndelsen var billedet, der gik for 15,6 mio. kr. Ifølge museumsdirektør for Silkeborg Kunstmuseum, Troels Andersen, »er dette med i den absolutte top af hans værker.« Altså af Jorns, ikke af Ulrichs, der ved samme solgte et maleri af Jean-Michel Basquiat, der gik for 41 mio. kr.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her