Læsetid: 1 min.

K'NYT

16. maj 2002


Visioner for kunst- og kulturpolitik
*’Tid til forandring: men hvilken – og hvordan?’ er titlen på en kritisk høring om visioner for en aktiv og fremadrettet kunst- og kulturpolitik i Brian Mikkelsens æra. Arrangementet er et samarbejde mellem Dansk Kunsthistoriker Forening og Foreningen af Danske Kunstkritikere. I panelet sidder: gallerist Nicolai Wallner, kunsthistorikerne Simon Sheik, Jens Toft og Hans Dam Christensen, kunstner Katya Sander og museumsdirektør Anette Johansen. Høringen afholdes fredag kl. 15-17 i Kunstakademiets festsal, Kgs. Nytorv 1.

Neointernationalisme fra Fyn til Sjælland
*’Ny internationalisme’ er fællesoverskriften på en række udstillinger arrangeret af Foreningen af Kunsthaller I Danmark. Ønsket er på ny at introducere til den såkaldte internationale kunst, som ikke længere kun er synonym med europæisk-amerikansk kunst. I Kunstforeningens lokaler præsenteres to kinesiske kunstnere, Chen Shaoxiong og Qiu Zhijie, der har skabt et banner under temaet ’globale udvekslinger i samtidskunsten’. Kunsthallen Brandts Klædefabrik viser udstillingen »Who is Talking?« med bl.a. Mónica Gonzales (Paraguay), og Joaquín Rodríguez del Paso (Costa Rica). Christopher Cozier (Trinidad) udstiller i Nikolaj udstillingsbygning. Samtlige udstillinger åbner fredag.

Nedskæring af amatør-bevilling rammer proffer
*Kulturministeriet har besluttet at reducere bevillingen til Dansk Amatør Teater Samvirke med 500.000 kr. Det betyder, at samvirket må stoppe samarbejdet med de professionelle dramatikere om ny dansk dramatik og nedlægge en stilling som teaterkonsulent. Tidligere har bl.a. Jens Smærup Sørensen, Thor Bjørn Krebs og Arne Forchhammer leveret manuskripter. »Det er mange gode indtjeningsmuligheder for kunstnere, der nu forsvinder,« udtaler landsformand Villy Dall.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her