Læsetid: 2 min.

K’nyt

15. maj 2002


Konkurrence i global kunst
*Fredag afholder Nikolaj Kirke fernisering på Christopher Coziers udstilling, »Terra Stories«. Men allerede torsdag er kunstneren fra Trinidad at finde på Nikolaj Plads, hvor han spiller op til de besøgende. Her installerer han en sejrsskammel, en indhegnet parkbænk og et lydværk, der leverer en spids kommentar til dagens internationale konkurrencesamfund. Man kan ansøge om at forcere den indhegnede del af pladsen, men reglerne synes uigennemskuelige og tilfældige. Udstillingen er en del af ’Ny Internationalisme’, et fællesprojekt af Foreningen af Kunsthaller i Danmark, der sætter fokus på global samtidskunst fra Asien til Sydamerika.

Louisiana gør status over 2001
*Ligesom Arken kan Louisiana oplyse om flere besøgende i 2001 end budgetteret. Til trods for de 20.000 ekstra besøgende og dermed et besøgstal på 438.895, blev underskuddet på 3,8 mio. kr. og dermed 1,1 mio. kr. større end budgetteret. Resultatet skulle afspejle øgede udstillingsomkostninger. Udover offentlige tilskud er der modtaget støtte fra sponsorer og fonde på 15 mio. kr., hvoraf der er erhvervet kunst for cirka ni mio. kr.

Feldmann sætter Guernica op
*Picassos maleri Guernica fra 1937 danner udgangspunkt for Tim Feldmanns nye danse- og teaterforestilling Projekt Guernica. Både teksten, koreografien og musikken er inspireret af det fragmenterede og skæve billedsprog i Picassos maleri, der skildrer krigens gru, da den lille by Guernica blev sønderbombet under Franco. Medvirkende er skuespilleren Zlatko Buric og danserne Helen Saunders, Patricia Seron Pawlik m.fl. Tekstforfatter er Performance-poeten og sangeren MC Jabber. Forestillingen har premiere i dag på Dansescenen og spiller til 25. maj. Pris: 122 kr./unge under 25 år: 57 kr.

Modersmåls-Pris til Ib Spang Olsen
*Den private forening, Modersmål-Selskabet, der virker for bevarelse og udvikling af modersmålet, har valgt tegneren og forfatteren Ib Spang Olsen som modtager af Modersmåls-Prisen 2002. I motivationen fremhæves hans evne til som »en nutidig H.C. Andersen« at udnytte sine mange talenter på radio, tv og i en række populære børne- og voksenbøger.

Marie Krøyer på Kvindemuseet
*Fredag kl. 15 åbner Kvindemuseet i Århus udstillingen med de nyfundne malerier af Marie Krøyer, der netop er blevet vist i København. Og Krøyers nye udstillingssted glæder sig: »Marie havde et stærkt feministisk engagement og deltog aktivt i den bevægelse, som i 1880’erne arbejdede for, at kvinderne fik adgang til kunstuddannelserne på lige fod med mændene.« Udstillingen løber til 23. juni.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her