Læsetid: 2 min.

Sejr på billig baggrund

Det danske VM-hold vandt uden at svede særlig meget over Tunesien 3-1 i en opvarmningskamp i Japan
27. maj 2002

Det danske VM-hold vandt uden at svede særlig meget over Tunesien 3-1
i en opvarmningskamp i Japan

Fodbold-VM
Nu skal man ikke lægge alverden i træningskampe, slet ikke når det hold, ens indbyggede chauvinist ikke kan lade være med at holde med, ikke spillede særlig godt. Dog var der grund til at glæde sig over momenter i det danske spil efter den ubesværede 2-1 sejr over Tunesien, som også deltager i det VM, der starter sidst på ugen. Efter indsatsen i går at dømme dog nok i en mindre fremtrædende rolle end Danmark, der fortsat må være en dark horse til en kvartfinalekvalifikation.
Kampen viste tre ting:
*Den danske midtbanetandem Stig Tøfting og Thomas Gravesen er et skjult trumfkort, der kan åbne ethvert forsvar. Især Gravesens milimeterpræcise krydsafleveringer over 35 meter voldte de iøvrigt ikke langsomme tunesere besvær.
*Målmand Thomas Sørensen har endnu ikke Peter Schmeichels autoritative fremtoning, men han er sikker i luftrummet og fodrap på klods hold. Han reddede et par oplagte målchancer.
*Schalke 04’s målæder Ebbe Sand er ved at blive sulten igen. Han blev dansk
matchvinder med et typisk Sand-mål. Trængt mellem to modstandere præcisionsheadede han en bold i mål.
*Derimod forekom midterforsvaret foruroligende usikkert. Rene Henriksen og Martin Laursen virkede som om de ikke forstod hinanden, og Henriksen var direkte skyld i det tunesiske mål. Ikke betryggende, når man betænker, at netop vor første modstander Uruguay har en traditionsrig tendens til lynhurtigt småspil i straffesparksfeltet. Rene Henriksen var over for Ritzau ikke uenig: »Vi var dårligt organiserede. Her tænker jeg ikke kun på Martin Laursen og mig, men hele holdet. Vi virkede tunge, vi plejer at være noget kvikkere. Vi kom tit til at stå på mellemhånd, og så plejer vi heller ikke at give modstanderne så mange chancer«, sagde han efter kampen.
Den store overraskende oplevelse på det danske hold var den anden anden målscorer, Chelsea-spilleren Jesper Grønkjær, hvis fløjspil havde drive og målrettethed. Og som fik en ekstra giftighed i bandespillet med Jon Dahl Tomasson. Derimod virker Dennis Rommedahl nok opportunistisk, men stadig ikke fokuseret nok på den anden fløj.

Meget at snakke om
Morten Olsens startopstilling afspejlede ifølge ham selv øvrigt det team, der bliver førstevalg mod Uruguay: Thomas Sørensen på mål, Thomas Helveg, Martin Laursen, Rene Henriksen og Jan Heintze som bagspillere. Stig Tøfting, Thomas Gravesen på midten bag den hængende angriber Jon Dahl Tomasson. Dennis Rommedahl og Jesper Grønkjær på kanterne og så Ebbe Sand i front.
»Vi skal forbedre os, og vi har meget vi skal snakke om. Vi spillede en god første halvleg, men jeg synes ikke, vi var godt nok organiseret. Vi kreerede gode chancer, men vi tabte også bolden for let og for tidligt,« sagde cheftræneren, som i dag med sit mandskab sætter kursen mod Sydkorea og mindst en ottendelsfinaledeltagelse som succesparamter.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her