Læsetid: 1 min.

Strid om socialpolitik

Medlem af nyt råd for socialt udsatte, kritiserer regeringen for at udstøde flygtninge
3. maj 2002

Knap har socialminister Henriette Kjær offentliggjort listen over de 12 medlemmer i det nye råd for socialt udsatte grupper, før vagthunden bider regeringen i haserne. Bjarne Lenau Henriksen, leder af Kirkens Korshær, kritiserer regeringen for – trods løftet om at gøre noget ekstra for de udstødte narkomaner, sindslidende og hjemløse – med den anden hånd at skubbe flygtninge ud i alvorlige sociale problemer med planen om at nedsætte sociale ydelser til netop dem.
»Meget taler for, at regeringens bebudede stramninger over for flygtninge i form af mindre økonomisk støtte vil udstøde flere af denne gruppe,« siger Bjarne Lenau til Information.
Ca. ti procent af brugerne af Korshærens herberger er udlændinge. Omkring 40 procent på Mændenes Hjem er udlændinge.
Lenau afviser dermed, at det nye råd vil fungere som alibi for regeringens gode intentioner over for de svageste – uden at der kommer handling bag:
»Tværtimod er det en basis for at komme med kritiske analyser. Regeringen har ikke brug for, at vi ikke siger vores mening.«
Indtrykket af at regeringen mener det alvorligt med hensyn til at styrke indsatsen for de svageste, bekræftes af gårsdagens forespørgselsdebat om forebyggende, socialt arbejde. SF kritiserede regeringen for at skære ned på områder, der rammer udsatte grupper, men blev nærmest løbet over ende af VK-ministre og ordførere.
»Ud over statsministeren, som forespørgslen var rettet til, og socialministeren, var fire andre ministre til stede under store dele af debatten, samt omkring 20 ordførere fra Venstre, Dansk Folkeparti og de konservative. Det er usædvanligt og en indikation af, at man tager det alvorligt, fordi man føler sig sårbar på, om man har social bevidsthed eller ej,« siger de radikales socialordfører, Margrethe Vestager.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her