Læsetid: 1 min.

Vores videnskabelige kæmper

7. maj 2002

Naturvidenskabens hårde menneskefjerne ry friskes op i Gads nye bog ’Højdepukter i dansk naturvidenskab‘. Fem af de største danske forskere – Tycho Brahe (t.v.), Ole Rømer, Niels Stensen (Steno), H.C. Ørsted og Niels Bohr (fra venstre) – fortæller med egne ord om de opdagelser, der revolutionerede videnskaben. Det er en sjælden mulighed for at læse forskerne selv i tekster, hvor sproget også giver et indblik i tidens ånd. Hver tekst suppleres med et efterskrift, der sætter dem ind i en nutidig kontekst. Det er redaktørens ønske at vise den menneskelige side af naturvidenskaben, hvordan den udøves og hvordan vi er nået frem til nogle af de erkendelser, vi idag anser for selvfølgelige.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her