Læsetid: 1 min.

Bogkort

14. juni 2002

(2. sektion)

*Tafdrup Den danske digter Pia Tafdrup er kommet i fint selskab i det nye nummer af amerikanske The Literary Review, der er dedikeret til oversættelsens kunst. To digte fra hendes nyeste Hvalerne i Paris er oversat til engelsk af den herboende, amerikanske digter Thomas E. Kennedy; nummeret indeholder også oversættelse af Maria Vargos Llosa, Gabriele D’Annunzio, brødrene Grimm, Cesare Pavese og en lang række kinesiske og mellemøstlige digtere.

*Babel Det dansk-svenske tidsskrift Babel vil udgøre det litterære modstykke til storebæltsbroen. I et nyt særnummer, Babel International, lader det helt unge danske og svenske forfattere komme til, folk, som måske har publiceret i tidsskrifter, men endnu ikke har udgivet bøger. Resultatet er en blandet, interskandinavisk landhandel. Fra dansk side imponerer Anne-Louise Bosman med noget, der ligner et uddrag fra et større bog; af svenskerne synes Markus Agervis serie af småtekster omkring et trafikuheld. Babel kan købes for 50 kr, se også www.tidskriftenbabel.se.

*Pontoppidan I bogen Den umulige kærligheds nødvendighed søger sognepræst Elsebeth Diderichsen gennem en neddæmpet teologisk læsning at finde spor af kristentroen hos Danmarks store naturalist, Henrik Pontoppidan. Bogen ser på kærlighedsscenerne i Det forjættede Land, Lykke-Per og De Dødes Rige, og ved at fokusere på hovedpersonernes eksistentielle grundvilkår mener præsten at finde nye sider i de tre danske klassikere. Og her gik vi rundt og troede, at Pontoppidans bøger bidrog afgørende til det moderne gennembruds opgør med den danske folkekirke.

*Tro Den slovenske filosof Slavoj Zizek, der også kaldes ’Giganten fra Ljubljana’, kommer nu på dansk med bogen Om
troen, en bog, der gerne og åbenlyst vil bryde med liberalismens hegemoni. Information anmeldte den engelske udgave allerede sidste år; Rune Lykkeberg skrev blandt andet, at bogen udgør »et indiskutabelt og vedkommende partsindlæg, der konstruerer en skarp og skræmmende kontekst for det ikke længere moderne samfund.« Kan købes på dansk for kun 275 kroner.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu