Læsetid: 1 min.

Forlig i aviskonflikt

I aftes blev der indgået forlig mellem parterne i den storkøbenhavnske aviskonflikt. Aviserne er måske allerede på vej ind ad brevsprækkerne fra på søndag
28. juni 2002

Efter omkring et døgns forhandlinger blev der i aftes indgået forlig imellem SiD, KAD (Kvindeligt Arbejderforbund) og DDFF (Danske Dagblades Forenings Forhandlingsorganisation) i den storkøbenhavnske aviskonflikt, der har kørt i to uger, og som har ramt udbringningen af Politiken, Berlingske Tidende, Information, B.T. og Børsen
Striden er opstået i forbindelse med, at Bladkompagniet har lagt opgaven med uddeling af aviser i hovedstadsområdet ud til 12 virksomheder, som ikke er overenskomstdækkede. Dermed udbrød en lovlig varslet strejke mod de 12 distributører, og siden har parterne forsøgt at nå til enighed om nye løn- og ansættelsesforhold, hvilket altså først lykkedes i aftes.
Omkring 1.000 københavnske avisbude har været omfattet, og konflikten har betydet ekstraomkostninger for bladhusene.
Parterne har under forhandlingerne været enige om ikke at kommentere forhandlingerne, og efter forliget var der da heller ikke meget at hente fra dagbladenes forhandler Per B. Jørgensen:
»Jeg vil intet sige om indholdet i forliget, for det skal medlemmerne se før pressen. Men jeg forventer, under forudsætning af at medlemmerne stemmer ja til forliget, at konflikten kan afvikles i løbet af lørdag,« siger DDFF-formand Per B. Jørgensen til Ritzau
Dermed lægger han op til, at københavnerne allerede fra søndag morgen kan spare omvejen omkring den lokale kiosk eller internettet for at få avis til morgenmaden.
Men inden da skal det ny forhandlingsresultat godkendes af medlemmerne i SiD og KAD. Stemmer de derimod nej, kan konsekvenserne blive både sympati-aktioner på samtlige landets avistrykkerier fra den 5. juli og lockout fra arbejdsgivernes side. Det vil betyde, at det vil være umuligt at opdrive en avis i papirformat i hele landet.
Resultatet af afstemningen ventes klar lørdag.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her