Læsetid: 2 min.

K’nyt

5. juni 2002


Morgentræning nedlægges
*Som følge af manglende kulturministeriel tilsagn om økonomisk bevilling for 2002 må Dansens Hus fra den 5. august lukke for sin daglige morgentræning. Denne udgør lige nu den eneste mulighed for daglig træning for størstedelen af Københavns professionelle dansere. Dermed rammes en vigtig institution i det professionelle dansemiljø, ikke af besparelser, men af usikkerhed.

Alternativt grundlovsmøde
*I aften kl. 20 holdes der grundlovsmøde på Christiania. Der lægges ikke op til taler, men til dialog, og det under overskriften »Grundlove mødes på Øretævernes holdeplads«. Især Christianias forhold til det omgivende samfund sættes til debat, publikum opfordres til at tage ordet.

Hjælp fra Getty
*Den amerikanske J. Paul Getty Trust har enorme midler at stikke i internationale restaureringsprogrammer, hvilket blandt andet kommer kunstværker i det tidligere DDR til gode. Den fremragende samling af nederlandsk malerkunst i museet i Schwerin (Mecklenburg) har fået en generøs bevilling, og man har fået tilsagn om hjælp til restaurering af Caspar David Friedrichs epokegørende religiøse billede Korset i bjergene. Lindenau-museet i Altenau (Thüringen) vil få midler til at udarbejde kataloget over den største samling tidlige, italienske malerier uden for Italien.
cc

Cykeltaxa i to måneder
*Og så er det i dag, det københavnske cykeltaxafirma Quickshaw har befordret dag- og natteliv rundt i den indre by. Succesen har været så stor, at man senere i sommer starter en udbryderafdeling i Århus – måske ved de ikke, at den jyske hovedstad ikke kun er smilenes, men også er bakkernes by.

Marathonsang i Tivoli
*Hver aften ugen ud spiller og synger Sanggruppen fra Vesterbro Ungdomsgård i Tivolis Vise-Vers Hus. Man kan høre sange fra hele Sanggruppens omfangsrige repertoire, skabt gennem snart 30 års børnerock. Sanggruppen optager dels materiale til deres cd nr. 25, forsøger dels at blive optaget i Guinnees rekord-bog. Eneste entré er indgangen til Tivoli.

Stereoskoper i Kalundborg
*Kalundborg og Omegns Museum har åbnet en udstilling om stereoskop-billeder, en af de tidlige forløbere for nutidens massemedier. Stereoskop-billeder fobinder fotografiets realisme med en art 3-D effekt. I dag er de næsten glemt, men fra 1850’erne til 1920’erne var de en del af dagligdagen i mange hjem, og kunne vise alt fra pornografi over naturkatastrofer, seværdigheder og reportager fra krige og fremmede lande. Udstillingen har åbent indtil 1. september.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her