Læsetid: 2 min.

K'NYT

1. juni 2002


Jazzfestivalens program klar
*Programmet for årets Copenhagen Jazzfestival, der i år prydes af tegneren Ib Spang Olsens streg, er offentliggjort. Som det er sædvane, er der tale om en diger oversigt, der dækker festivalens over 500 officielle koncerter inklusiv informationer om tider, steder o.m.a. Festivalen finder sted i tidsrummet fra d. 5.-14. juli. Blandt årets store udenlandske navne finder man John Scofield, Joe Lovano, Randy Crawford, Miroslav Vitous, Richard Galliano og Michel Portal. Programmet koster 40 kr., men kan også studeres online på adressen www.jazzfestival.dk.
cmh

Prisbelønnet Jon Fosse på Det Kgl.
*Skandinavisk Nationalteaterpris – et samarbejde mellem de nordiske nationalscener til fremme af det indbyrdes kulturkendskab – tilfaldt i år den norske urpremiere på Jon Fosses Dødsvariationer instrueret af Terje Mærli. Forestillingen gæstespiller på Det Kgl. Teater i dag kl. 17 & 20; Mærli har været på de kongelige brædder før – han stod i 1999 bag teatrets opsætning af Gengangere. nd

Vesterbro kulturnat
*I aften løber Vesterbro kulturnat af staben. Blandt meget andet kan man opleve forfatteren og entertaineren Gordon inc., der læser op af sin bog Dødsdromen hele to gange. Først ses han på High Q kl 21.00 – akkompagneret af livejazz – siden i Det Gule Hus kl. 22.30, hvor han optræder a capella. Ifølge Gordon selv er der tale om »verbal-terror med nosser«, duk op og bedøm selv.

Cronhammar-byport indvies
*Den danske kunstner Ingvar Cronhammar sætter sine mærker i det midtjyske landskab. Sidste år fuldførtes realiseringen af hans monumentale Elia på den herningensiske hede, i går indviede Randers By et nyt, monumentalt kunstværk fra Cronhammars hånd, Redfall. Redfall er den fjerde ud af 13 byporte, som Randers planlægger at bygge for at markere grænsen mellem bymidten og de omkringliggende kvarterer. Ikke alle er porte i traditionel forstand; Cronhammars Redfall ligner f.eks. mest af alt et hus.

Vejen til Veksø
*Skulpturer i alle materialer – fra dem af centnertung granit til de lettere gipsskulpturer – har nu fundet deres pladser i Veksølunds rustikke stalde og på grønsværen udenfor til glæde for mangen en københavner, der ønsker sig væk fra byens trængsler. Igen i år er det en perlerække af landets billedhuggere, der har indfundet sig: Lone Høyer Hansen, Kirsten Lockenwitz, Sigrid Lütken, Lisbeth Nielsen, Eli Benveniste, Anita Jørgensen m.m.fl. samt afdøde Sven Wiig Hansen. En enkelt udenlandsk gæst, Ian Stuart, har fundet vej til Veksø. Udstillingen åbner i dag og kan ses ti.-fr. 13-17 og lø.-sø. 10-17 frem til 15. sep. lb

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her